Transportkasser til hunde – tips og tricks

Som en stor dyreven bliver jeg ofte ret skuffet når jeg hvor, og ikke mindst hvordan folk placere deres hund i bilen. Der er rigtig mange der sætter hunden på gulvet foran passagersædet, både når der sidder en passager, men også når der ikke sidder en passager. Her vil jeg på det kraftigste opfordre til at finde en anden løsning. Det er livsfarligt for din hund at sidde der hvis uheldet rammer jeres bil.

En anden ofte set placering er på bagsædet, her er chancen ligeså stor for at skade hunden ved ulykker, men nu er der også en anden risiko, nemlig hvis bilen laver en hård opbremsning eller et meget skarpt sving. Så kan hunden nemlig tumle omkring og på den måde komme til skade.

Transportkasse eller sikkerhedssele?

Sikkerhedsseler til hunde er en bedre løsning end at lade den sidde løst på sæderne, en sikkerhedssele kræver dog at hun sidder på sædet, og det er de færreste der egentlig gerne vil have huden på sæderne. En tur på stranden om sommeren giver hunden en ret kedelig lugt, og hvis den først kommer på sædet, så er den næsten umulig at få ud igen. Derfor er min anbefaling af en hjemmeside omkring transportkasser: http://transportbur.org/transportkasser-til-hunde/

Vi var en transportkasse men hunden kan ikke lide den, hvad gør jeg?

Hunde er som mennesker, de bryder sig som udgangspunkt ikke om at bliver spærret inde i en lille bur som de aldrig har set før. Det er vigtigt at din hunds første oplevelse med transportkassen bliver en succes. Der er lidt forskellige ting man kan gøre for at øge hundens interesse og nysgerrighed for transportkassen, og de tricks deler jeg selvfølgelig med dig nu.

Har hunden et tæppe som den gerne vil ligge på, så lig det ind i transportkassen
Stil transportkassen i stuen, og lad hunden bruge den som hule i en periode.
Smid god bider – evt. en klat leverpostej ind i transportkassen for at lokke hunden til at gå derind.
Luk ikke hunden inde de første mange gange den er i kassen.
Ros hunden når den går ind i kassen.

Generelt så er det sådan med hunde at jo mere man opmundre dem desto mere interessant bliver det man gerne vil have dem til. Opmondring er både ros og god bider.

Skæld aldrig hunden ud hvis den ikke vil ind i sin transportkasse. Hvis du gør det så giver du hunden en dårlig oplevelse med kassen, og du risikere at den ikke vil bruge den fremover, smid i stedet for god bider ind i transportkassen.

Det er vigtigt at du har god tid første gang du skal ud og kører med hunden og den skal være i transportkassen, det skal nemlig helst ske i hundens tempo, både den måde skaber du et bedre udgangspunkt for hundens tilvænding til transportburet.