vinterjakke

Årets vinterjakke: 2 råd til at vælge den rigtige

De flotte gule og røde farver på træerne og de disede morgenstunder fortæller os, at vinteren er på vej. Så er det ved at være tid til at overveje vores vinterjakkesituation – igen. Hvert år spekulerer de fleste over, om de skal genbruge den gamle, slidte vinterjakke, eller om de dette år skal investere i en ny. Har den gamle, sorte vinterjakke, som med tiden er blevet grålig, tjent sin værnepligt? Svaret er ofte ja.

Men hvordan finder man den rigtige vinterjakke? Hvad er stilen i år? Hvor skal man lede? Skal den være mere praktisk end pæn? Eller er det muligt at finde en vinterjakke, som både er varm og trendy. Spørgsmålene er mange, når årets vinterjakke skal findes. Jeg vil i dette indlæg fokusere på to faktorer, som spiller en central rolle i jagten på den rette vinterjakke. De to faktorer er prisen og stilen.

1. Pris

Ens økonomi sætter automatisk en naturlig begrænsning for prisniveauet. Men heldigvis findes der mange forskellige mærker, som både er dyre og billige. Det er bestemt ikke umuligt at finde vinterjakker til fornuftlige priser.

Et vigtigt aspekt i forhold til prisniveauet er, hvilke præferencer du har. Er du ude efter en vinterjakke, som skal holde i flere sæsoner eller skal den skiftes ud igen næste år? En billigere vinterjakke er nemlig ofte ikke så holdbar. Kvaliteten afhænger selvfølgelig af prisniveauet. Du kan dog sagtens finde en vinterjakke til en fornuftig pris, som også har en god kvalitet, men de holder næppe i flere sæsoner. Du kan derfor risikere at skulle ud og købe en ny vinterjakke igen næste år, hvis du vælger at købe en billigere model.

Et godt råd er derfor at gøre op med sig selv, om man gerne vil finde en vinterjakke, som skal holde i flere sæsoner, eller om den skal skiftes ud igen næste år. Hvis vinterjakken gerne skal holde i flere sæsoner, kan det anbefales at lede efter én i en højere prisklasse. Kvaliteten skulle gerne være derefter, og den skulle gerne kunne klare en del sæsoner. Hvis man derimod gerne vil skifte vinterjakken ud næste år, kan det anbefales at lede efter én til en billigere pris.

Er du studerende, kan det klart anbefales at lede efter butikker, hvor du kan få studierabat. Eksempelvis tilbyder Friluftslageret hele 20% studierabat på blandt andet vinterjakker.

2. Stil

Hvert år oplever vi et marked med mange nye trendy vinterjakker. Og idealet for kvinder er ofte, at vinterjakken både skal være trendy og varm på samme tid.

I år er det bestemt ikke et uopnåeligt ideal. Vi ser i år flere eksempler på, at kravet til den praktiske og stilbevidste vinterjakke sagtens kan kombineres.

Spørgsmålet er dog hvilken model, som lever op til netop din stil. Se et bredt udvalg af vinterjakker til kvinder her.

Af dette års modeller kan flere nævnes: Blandt andet den klassiske uldfrakken og dunjakken. Har du en klassisk stil, kan uldfrakken helt klart være svaret på din vinterjakke. Udover at være modstandsdygtig over regn, er ulden med til at holde på varmen. De fleste uldfrakker går derudover ned over knæene, hvilket også bidrager til at holde din underkrop varm. Se Zalandos udvalg af blandt andet uldfrakker og dunjakker her.

 

Skriv en kommentar