Barnevogne og babytøj

Hurra, min kone, Marie Louise, er gravid. Det er lige blevet fastslået, og hun forventes at nedkomme med vores første barn om godt syv måneder. Der er virkelig jubel i vores lille hjem, for vi har arbejdet ihærdigt på den graviditet i snart fire år, og vi har flere gange været meget tæt på at opgive projektet og måske i stede adoptere et barn.

Men nu er det altså lykkedes, og da vi fortalte det til min kones og mine forældre, blev de alle ovenud lykkelige på vores vegne. Ikke mindst de kommende bedstemødre er slet ikke til at styre ved tanken om deres nye titler som mormor og farmor. Vores fædre tager det hele lidt mere roligt, men glæder sig bestemt også til den forestående familieforøgelse.

Men som normalt var det også en af fædrene – jeg kan ikke huske hvem – der holdt fast i snusfornuften med en bemærkning om, at så kunne vi lige så godt med det samme begyndte at leve lidt spartansk. For det koster altså bare kassen med alt det udstyr, der skal til, når man får sit første barn. Det bliver betydeligt billigere med det næste barn, for så har man i forvejen, hvad der skal til af barnevogne og den slags.

Det var et godt og velment råd, men for en sjælden gangs skyld havde vi unge udvist en fornuft, som den ældre generation nok ikke tiltænkte os. Min kone og jeg havde nemlig allerede den gang, vi besluttede os for, at vi gerne ville have et barn, aftalt, at vi med det samme ville starte en opsparing, så vi ikke blev taget økonomisk på sengen, når vi skulle ud at købe alt det babyudstyr, som er nødvendigt, når et barn kommer til verden.

Og da det nu har taget os nogle år at få held med graviditeten, er vores opsparing vokset til en ganske pæn størrelse. Vi vænnede os allerede i løbet af de første måneder til at undvære de penge, vi satte ind på opsparingen, så det har ikke været svært for os at fortsætte med opsparingen.

Derfor er min kone og jeg også begyndt at snakke om, hvordan vi vil indrette en børneværelse til vores førstefødte. Marie Louise er begyndt at surfe rundt på nettet for at få nogle ideer til interiør til børneværelse, for hun er den type, der handler rigtigt mange ting i de forskellige netbutikker. Jeg ved ikke helt, om hun har ret, når hun hævder, at det sparer mange penge, men jeg kan da i hvert fald se, at det sparer masser af tid.

Endnu har hun ikke foretaget egentlige indkøb, men hun er begyndt at skrive en liste over ting, der skal købes inden fødslen, så de er parate, når den lille ankommer. Det er ikke mindst babytøj, hun koncentrerer sig om, men det er vist ganske almindeligt for kvinder, der går mere op i tøjet, end vi mænd gør.

Jeg bliver ofte kaldt hen til computeren for at beundre et eller andet stykke tøj, men selv om der er så lang tid endnu til fødslen, er det nu ganske hyggeligt.