Træpiller

Billige træpiller – En god måde at opvarme dit hus på

Vinteren er nu forbi, og vi er i gang med det dejlige forår, og man kan derfor mærke at hele kroppen skifter energi niveau. det er derfor nu kan har overskud til at kige lidt ind i fremtiden og få planlagt hvad med lige gøre næste vinter.

Jeg opvarmer mit hus med træpiller, og efter sådan en vinter så er min beholdning ved at være tom, så det er derfor nu jeg skal til at tænke over, hvornår og hvordan jeg igen får fyldt mit lager af træpiller. Normalvis så plejer jeg at gøre det på den måde, at jeg her i løbet af foråret efter hen på sommeren får bestilt så hele mit lager er fyldt. I Danmark der ved man aldrig helt hvornår kulden kommer, og derfor kan jeg bedst lige at have træpiller på lager, for hvis vejret pludselig skifter så er det rart at kunne tænde for varmen.

Jeg anvender ikke kun træpiller til opvarmning af mit hus. Jeg fik her for nogle år siden ombygget hele min varme og vand installation i huset, så derfor anvender jeg mit træpille fyr til både opvarmning, men også til brugsvandet. Jeg har derfor behov for træpiller hele året, for det kan godt være jeg langt de fleste dage ikke var varme på min radiatorer, men derfor har vi stadigvæk brug for varmt vand til badet og opvask. Det er derfor vigtigt at jeg ikke løber tør for træpiller, for så har min familie ikke noget varmt vand.

Jeg er rigtig glad for at jeg fik ombygget mine varme og vand installation, for jeg kan mærke at jeg spare en hel del penge. det er ikke kun fordi jeg sparer penge jeg er glad for ombygningen, for jeg er også sikker på at det er en meget mere miljøvenlig løsning jeg har lavet. Før jeg fik mit træpille fur, der havde jeg  et godt og gammel oliefyr, hvor tiden snart var løbet fra. Jeg har desværre ikke mulighed for at komme på en fjernvarme installation, for så havde jeg helt klart gjort det. Mit hus det ligger for langt væk til at der er gravet fjernvarmerør ned, så den mulighed havde jeg desværre ikke. Det eneste valg jeg havde da mit oliefyr var ved at gå i stykker, det var at skifte til et nyt oliefyr eller går over på træpiller.

Jeg snakkede med Energistyrelsen for at få en uvildig holdning til hvilken løsning jeg skulle vælge. De var på ingen måde tilhænger af at jeg skulle have et nyt oliefyr, for selv om det ville forudrene mindre end det nuværende. De var dog fortalere for, at jeg skulle anvende fx. træpiller til opvarmning af min bolig. De ville også rigtig gerne have mig til at installere en jordvarme løsning, men hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg ikke helt parat til sådan en løsning. Det er klart noget jeg vil overveje næste gang jeg skal kigge på min varme installation, for jeg er sikker på at vedvarende energi er det jeg skal have i fremtiden. Jeg er bare ikke parat til at være forsøgskanin, så det bliver næste gang.