Efteruddannelse for livet

En sælger sagde engang til mig “er man ikke under udvikling, så er man under afvikling” Det har brændt sig fast i min hjerne, som om det var hugget ind med mejsel i sten. For det betyder jo i praksis at, hvis man ikke hele tiden sørger for at komme på efteruddannelseskurser så står man pludselig langt bagefter sine kollegaer både i og udenfor virksomheden. Det er selvfølgelig ikke så problematisk sålænge man er i fast job, som hvis man pludselig bliver fritstillet og skal til at finde sig et nyt job.

Så det gælder meget om at man hele tiden kigger på de arbejdsopgaver man laver og vurdere på om man skal have efteruddannelse indenfor dette område. Særdeles gælder det indenfor IT området, hvor udviklingen går lynhurtigt hele tiden. Det kunne eksempelvis være at man som sælger arbejder rigtigt meget med Power Point og har gjort det i mange år. Selvom det kan virke som om Power Point er et program, der ikke er meget udvikling i så sker der alligevel lidt fra den ene version til den anden. Så et PowerPoint kursus er helt klart værd at overveje – også selvom man har arbejdet med det i mange år. Netop et Power Point kursus er et super godt eksempel på at man kan komme på et kursus, og arbejde med programmetog derigennem få en masse nye input til hvordan man kan sammensætte sine salgspræsentationer så de sælger og fanger bedre. Det kan sagtens være teknikken bag Power Point er den samme, men der kommer bare andre måder at arbejde med det på.

Et andet kursus, som jeg selv har været på – hvor jeg fra starten af tænkte at det nok næppe ville kunne bidrage med ret meget til mit liv er et Visio kursus. Jeg sad og arbejdede med et andet tegneprogram og virksomheden jeg var i, var igang med en process med at skifte til ren Microsoft spor hele vejen igennem. Det er klart at så skal man også snakke om Visio, da det er et af Microsofts flagsskibs programmer. Jeg vidste ingenting om det, og ville gerne inden vi skiftede overbevises om at vi kunne bruge programmet i vores produktionsmiljø. Så jeg gik på nettet og søgte efter visio kurser. Jeg fandt også nogle gode nogle og fik købt et en dags kursus og fik super meget viden med mig hjem. Det er et rigtigt godt eksempel på et kursus, jeg ikke troede jeg fik brug for – men nu her bagefter er jeg rigtigt glad for jeg har taget det. Jeg ved at der ikke er mange der virkelig behersker Visio til fulde – og skulle jeg ud nu og søge mig et nyt arbejde, så ville jeg være bedre rustet end mange andre.

Så kort fortalt – se at få sat efteruddannelsen i system og dermed få planlagt hvilke kurser du vil på over de næste par år. Så vil du være i udvikling istedet for under afvikling hele livet og det vil bringe dig foran.

Sidst kunne jeg tænke mig at spørge dig – har du været på noget spændende efteruddannelse fornyligt?