Find den rette dyne – og sov godt om natten

Den rette dyne kan være med til at forøge din nattesøvns kvalitet. Hvordan man sover om natten afhænger af mange faktorer. Det er enormt vigtigt at sove ordenligt om natten, da mængden af søvn betyder meget for hvordan ens livskvalitet er. Det er de færreste mennesker som tænker over om deres krop/søvn passer ordenligt til deres dyne, men det burde de. Da et ordenligt valg af dyne kan forøge ens søvnkvalitet.

I denne guide vil vi prøve at hjælpe dig til at finde den rette dyne, som både er langtidsholdbar og som kan give dig kvalitetssøvn.

1 – Er du en kold eller varm person?

Tag ikke overskriften så bogstaveligt – det er mest møntet på om du er en type som nemt begynder at svede, eller om du er typen som fryser dagen lang. Menneskers kroppe er forskellige, og det handler om at finde en dyne som passer til ens krop. Sveder du dagen lang, så gå efter en af de tyndere dynetyper – og har du det altid koldt, så find dig en varm dyne.

2 – Lider du af allergi?

Nogle få mennesker har allergi overfor de materialer dynerne er lavet af. Er det tilfældet, så skal du selvfølgelig være bevidst om hvad materialer du ikke kan tåle, når du skal vælge en ny dyne. Dog er det sjældent selve materialerne dynen er lavet af, som man er allergisk overfor. Det er derimod typisk støvmiderne som der lever i sengetøjet, at man ikke kan tåle. Husk at vask dine dyner ved 60 grader, da det tager livet af dem. Og husk at når du skal købe ny dyne, så skal den kunne holde til vask på 60 grader.

3 – Tænker du tit over din dynens bæreevne?

Næppe! Men det er super relevant når man skal købe ny dyne. Hvor højere bæreevne en dyne har, desto bedre holder den varmen. Hvis man altid sveder og har det varmt når man sover, skal man vælge en dynetype med en lavere bæreevne, end hvis man altid fryser om natten. Går du efter en høj bæreevne, så skal du kigge efter edderdunsdyner, da det har den højeste bæreevne. Den laveste bæreevne har fiberdyner.

4 – Helårsdyner, sommerdyner eller vinterdyner?

Det er svært præcist at sige hvad dynetyper som passer til enkelte personer, men hovedreglen er følgende: fryser du ofte om natten, så kan det være fornuftigt med en vinterdyne om vinteren, og en helårsdyne om sommeren. For andre personer, som hverken fryser eller sveder om natten, kan en helårsdyne være perfekt året rundt. Har du det varmt om natten, så vælger nogle mennesker at bruge en helårsdyne om vinteren, og en sommerdyne om sommeren.

5 – Køb via nettet og spar penge

Du kan med fordel søge informationer om dyner via nettet, og finde gode og billige dyner for små penge. Der er typisk mange penge at spare, ved at købe dyner via nettet. Læs f.eks. hos dyne-guiden.dk, og bliv klogere på hvad slags dyne du skal bruge.

Jeg har lige en anbefaling mere når jeg nu alligevel er igang, min veninde kommer nem her med en masse gode tips og tricks.