slagleklipper

Find den rette slagleklipper til græsslåningen på matriklen

En slagleklipper er en maskine, der kan påmonteres enten en traktor eller en minilæsser, hvilket afhænger af, om slagleklipperen er med eller uden hydraulik. Er slagleklipperen indrettet med hydraulik, vil den egne sig bedst til at blive påmonteret frontlæsseren på en minilæsser, og dette kan være en fordel, såfremt man ikke måtte være i besiddelse af en traktor men have en minilæsser.

Uanset om man skal have en slagleklipper til traktor eller minilæsser, kan det være en fordel at overveje, om der er nogle specifikke krav til størrelsen af motorkraften. Nogle slagleklippere kræver eksempelvis, at en traktor har minimum 25 hestekræfter, og dette kan være en fordel at overveje, så man er sikker på, at ens traktor besidder tilstrækkelig motorkraft til udførelse af arbejdet.

slagleklipper

Hydraulisk, fast tårn, sideforskydelig eller svingbar slagleklipper?

Der findes flere forskellige varianter af slagleklippere, hvor én af dem er den hydrauliske version, som netop er beskrevet som den ideelle løsning, hvis man har en minilæsser. Herudover er det muligt at få en slagleklipper med fast tårn, hvilket vil sige, at den kan blive i en enkelt position bagved traktoren, mens den sideforskydelige model ligner denne variant, hvor den dog kan forskydes fra side til side. Dette kan blandt andet være en fordel, hvis man skal slå græs på et plant underlag, hvor der også skal slås græs tæt op ad noget hegn, en mur eller lignende. Den sidste mulighed, der findes, er den svingbare model, der fra sin vandrette position kan svinge sig op på en vinkel på 90 grader i forhold til den vandrette position, så den kan klippe græs ad skråninger og også studse en tynd hæk om nødvendigt. Den kan ligeledes svinges under den vandrette position, hvorved den også kan benyttes ad nedadhældende skråninger.

Størrelsen er vigtig at overveje

Slagleklipperne fås også i forskellige størrelser, hvor de mindste er ned til omtrent en meter i bredden, mens de største måler op mod mere end to meter, og dette kan også være en fordel at overveje. Skal der nedholdes uønskede planter som brændenælder og højere græs på et større areal, kan det eksempelvis være en fordel med en større variant, da man herved kan spare tid. Er der tale om mindre arealer, kan det være fordelagtigt med en mindre klipper, da man ikke nødvendigvis får brug for en fuld længde.

Find slagleklippere og mange andre græsredskaber ved at følge linke her.

Skriv en kommentar