Fremtidens opvaskemaskiner?

Det er ikke til at se, hvis man ikke ved det – men billedet til højre viser Electrolux’ bud på en fremtidig opvaskemaskine. Man kan ikke just sige, at den ligner opmaskemaskiner, som vi kender dem i dag!

Navnet på den fremtidsorienterede opvaskemaskine er Eco Automatic Sink, og vidunderet er designet af Ahha Project for Electrolux. Det gode ved denne opvaskemaskine er, at du slipper for at have beskidt service stående hulter-til-bulter ved siden af din håndvask, mens din opvaskemaskine bliver færdig – der er nemlig to rum til servicen.

Som det fremstår af billedet er vasken delt i to drejelige halvcirkler. Den ene halvcirkel befinder sig under hanen og her puttes opvasken i. Den anden del er roteret væk fra vasken og er i færd med at blive vasket op i den gemte opvaskemaskine. Der er et par fordele ved opvaskemaskiner som denne. For det første er de mere miljøvenlige end øvrige, fordi man ikke behøver at skylle servicen af. Det bliver automatisk afskyllet, når man bruger hanen, da al vandet bliver ledt ned på servicen. For det andet vil opvaskemaskiner som denne spare dig plads på køkkenbordet.

Eftersom opvaskemaskinen stadig er i konceptfasen, går der nok et stykke tid, inden vi ser opvaskemaskiner som denne i hjemmet. For eksempel skal man have fundet en løsning på, hvordan man rent faktisk kan bruge vasken til andet end opvask – som for eksempel til at skrælle kartofler.  En simpel løsning herpå kunne dog være ved at indsætte en udtagelig bund – men mon ikke, at den kreative tankegang nok skal lede opfinderne på rette vej?

Læs mere om EcoAutomatic Sink her:

http://www.labconfidential.dk/index.php/milj%C3%B8venlig-opvaskemaskine-har-to-k%C3%B8kkenvaske/

Leder du efter en ganske almindelig opvaskemaskine, kan du finde gode tilbud hos WhiteAway.com.

En kommentar til “Fremtidens opvaskemaskiner?”

Skriv en kommentar