Guide til at finde billige flybilletter

Det behøver ikke længere at være en dyr fornøjelse at være globetrotter. Har du tålmodighed og mod på at lave din egen research, kan du nemlig få rigtig meget for dine rejsepenge. Det eneste, det kræver, er adgang til internettet og kendskab til de rette hjemmesider. Samtidig kan det godt betale sig for dig at følge nedenstående råd.

 

 

Find frem til de billige billetter
Et godt sted at starte er altid Google. Søger du på ”Billige flybilletter” kommer der en masse hits, hvor nogle selvfølgelig er bedre end andre. Visse sider vil pege på flyselskaber, andre vil pege på rejsebureauer, hvor tredje vil pege på prissammenligningssider. Det er sidstnævnte, der har interesse for os i første omgang. Prissammenligningssider kan betragtes som uafhængige instanser, som ikke selv repræsenterer et bestemt flyselskab eller rejsebureau. Prissammenligningssider er opbygget således, at de kan scanne på tværs af forskellige flyselskaber ud fra dine angivelser af, hvor du vil rejse fra og til samt dine ønskede rejsetidspunkter. Du får en liste med de billetter, som matcher dine søgekriterier, som du kan fortsætte din jagt ud fra. Nogle af de elementer, som du skal være opmærksom på, er flyvetider, mellemlandinger og ikke mindst selve flyselskabet.

Være opmærksom på flyvetider
Flyvetider er vigtige i forhold til flere ting. For det første har det betydning for, hvornår du skal være i lufthavnen. Hvis du ikke har mulighed for online check-in, skal du påregne at være i lufthavnen minimum 2 timer før afrejse; 3 timer for visse lufthavne/destinationer. Hedder afrejsetidspunktet 05.00, skal du altså være i lufthavnen senest kl.03.00. Har du mellemlandinger, har flyvetider også betydning i forhold til at have tid nok til at nå næste fly planmæssigt. Det er selvfølgelig mest behageligt at have et så kort ophold i lufthavnen som muligt, men du skal også være realistisk. Der kan være risiko for forsinkelser, kø ved paskontrol eller andre forhindringer, som tager et godt indhug i din tid. Samtidig skal du huske på, at boarding til et fly som regel starter 40-50 minutter før afgang. Afgangstidspunktet for din flyvetur efter mellemlandingen er derfor vitterligt afgangstidspunktet. Har du kort tid til rådighed for din rejse, har flyvetidspunkterne også betydning for, hvor meget tid du reelt får på din destination. Lander du kl.22.00 på første dag og skal rejse hjem kl.07.00 på sidste dag, korter du reelt set din tur af med to dage.

Mellemlandinger
Skal du flyve langt, undgår du ikke sandsynligvis ikke en enkelt mellemlanding, såfremt du går efter billige billetter. Du kan dog også være uheldig at få to eller tre mellemlandinger. Er du ikke så glad for at lette og lande med en flyver, kan det derfor godt betale sig at være opmærksom på dette. I forlængelse af ovenstående kan det også godt betale sig at være opmærksom på, hvor lang tid der er mellem hver flyvning. Er der under 2 timer, fra du lander til du letter igen, kan det godt blive lidt knebent at nå det. Du skal også være opmærksom på, om du skal flyve videre med det samme selskab. Hvis ikke, skal der også være tid til at få checket din bagage ind igen samtidig med, at du sandsynligvis skal have fat i et nyt boardingcard.

Flyselskabet
Flyselskabet er også en vigtig faktor. Man kan lidt spørge sig selv, om man helst vil køre i Lada eller Mercedes? Det er selvfølgelig en smule groft skitseret, men ikke desto mindre er der stor forskel på de forskellige flyselskaber. Du kan som regel finde anbefalinger af forskellig art ved at google flyselskabets navn. Forskellen ligger i alt fra benplads, komfort, service til sikkerhed, mad og bagagehåndtering. Skal du kun flyve et par timer, er det måske irrelevant for dig, men for længere ture må du ikke snyde dig selv for denne research.

Bestil din billet
Når du har fundet de billige flybilletter, som matcher dine behov er der ikke andet for end at bestille dem. Vær opmærksom på, at visse flyselskaber kører med korte kampagnetilbud i ny og næ, så det kan blive en dyr fornøjelse at tøve. Husk også, at du kan spare lidt på de længere flyveture ved at flyve fra eksempelvis Hamburg eller Frankfurt.

Rigtig god rejse!