Hudpleje til baby

Babyer har en meget mere følsom og sart hud end voksne. Derfor er det yderst vigtigt, at have nogle gode plejerutiner hver dag og kun bruge skånsomme økologiske hudpleje. De fleste babyer bliver født med en rigtig dejlig blød hud, efter at have ligget inde i maven i ni måneder. Babyhuden kan godt blive noget overrasket når den møder et helt nyt klima, og samtidig bliver smurt ind i hudpleje, pudder, sæbe og shampoo.

Dette kan desværre meget nemt ende med, at barnets hud total udtørre, og det vil ingen jo have. Derfor er det bedste middel og bruge til nyfødte spædbørn ganske almindeligt lunkent vand. Når babyen er blevet lidt ældre, så er det helt i orden og begynde og bruge økologiske produkter til pleje af babyen. I starten bør der Kun bruges hudpleje der hvor babyen er særlig beskidt, altså i bleområdet, under hagen osv. Når babyen bades er det en rigtig god ide og bruge økologisk babyolie i vandet. Babyprodukterne skal selvfølgelig være duftfrie, uden parfume og ikke indeholde parabener.

Er du alligevel kommet ud for, at din babys numse eller hud er blevet rød, så er det en god ide og skifte ble tit, således tis og afføring ikke kan irriterer den røde hud yderligere. Efter bleskift er det også en god ide og tørre alle folder og sprækker helt tørre. Smør et tyndt lag økologisk zinksalve på den røde numse. Det aller vigtigste er, at give den røde numse luft. I vinterhalvåret er det en god ide og skrue godt op for radiatorerne ved skiftepladsen, således det stadig er skønt og ligge uden ble. Føntørring af numsen er også en rigtig god ide og yderst effektiv. Er der en stikkontakt tæt ved puslepladsen, så kan føntørren ligge fremme og bruges ved hver bleskift. Babyer synes som regel det er rigtig dejlig og de kan faktisk godt lide lyden, da den minder lidt om lyden inde fra maven.

Når du har fundet din favorit økologisk baby hudpleje, så er rådet herfra, at bruge ligt ekstra af den om vinteren. Specielt på de områder som ikke er dækket at tøj. Det vil altså sige ansigtet og hænderne. Man masserer altså den økologisk baby hudpleje ind i huden. Man kan også gøre det til en leg, således den daglige rutine bliver sjov, hyggelig og en god oplevelse for hele familien.

De seks bedste plejetips til baby:

  1. Brug helst kun vand til badning af spædbørn.
  2. Brug kun sæbe hvor der er særligt beskidt.
  3. Brug økologisk babyolie i vandet.
  4. Er huden meget tør, så brug en økologisk hudpleje som jo ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer, parabener eller parfume.
  5. Fjern arp. Dette gøres ved at massere olie ind i hovedbunden. Lad det sidde i et lille stykke tid, ca en halv time. Red derefter forsigtigt arpen væk med en lille tættekam. Til sidst vaskes håret med en mild økologisk baby shampoo.
  6. Bad kun din baby 2-3 gange om ugen, det er rigeligt.

Pleje af børn er bare så vigtig. Har man selv sart hud bør man være ekstra opmærksom, da det så er meget sandsynligt, at ens baby så også får det. Køb derfor altid økologiske plejeprodukter til din baby.

Kilde: Klodsmajor.dk