Hvilken internetforbindelse skal jeg have?

Hvilken internet type skal man have? ADSL bredbånd, kabel bredbånd, fibernet, mobilt bredbånd eller noget helt tredje? Ja det er ikke helt lige til, at finde ud af hvilken type bredbånd abonnement man skal have. Så lad os prøve at komme igennem dem.

 

 

 

ADSL bredbånd:
ADSL bredbånd (Assymmetric Digital Subscriber Line) er det mest almindelig type bredbånd som danskerne vælger, og fungerer sådan at data og lyd bliver sendt gennem kobberledninger, og ADSL kommer fra DSL familien. ADSL teknologien blev udviklet i Bellcore i 1989.

Kabelbredbånd:
Kabelbredbånd – bredbånd gennem dit internet stik, det giver lynhurtigt internet! Du kan også få nogle gode tilbud med både bredbånd, telefon og internet i et abonnement, og derved få det til en ret billig pris.

Fibernet:
Med fibernet har du lysets hastighed, når du sender mails og andet data. Det betyder slut med at vente på at streaming hakker, downloading tager lang tid, spillet kan ikke loades og mange andre situationer.

Fibernettet er lavet af ultratynde fibre som er blevet fremstillet af glas, og det er gennem disse at din aktivitet på nettet bliver sendt igennem. Fibernet giver bedre internet, bedre TV billede og bedre telefonlinje. Desuden er hastigheden også garanteret – bestiller du 30 mbit/s så får du 30 mbit/s, der er nemlig inden spildt hastighed fra telemasterne til dig.

Men derudover er fibernet også lidt dyrere end de andre løsningerne, da den er af så høj kvalitet.

Mobilt bredbånd:

Mobilt bredbånd også kaldet WWAN-teknologi (Wireless Wide Area Network), gør at man kan gå på nettet trådløst fra sin laptop over det hele inden for masternes trådløse rækkevidde med en GSM- eller CDMA-baseret tjeneste. Mobilt internet findes i 2g, 2,5G, 3G og nu 4G netværker, og med den nye 4G forbindelse får du helt op til 80 mbit.

Mobilt bredbånd giver en meget stor frihed til at være på hvor som helst og når som helst, hvis du er i toget, bussen, caféen, restauranten, pizzariaet, sommerhuset, stranden eller et helt tredje sted, og det gør mobilt internet super smart! I forhold til ADSL eller kabelbredbånd hvor du er låst fast til huset, hvis du vil være på internettet.

Hvordan fungerer mobilt bredbånd? Det fungerer bare sådan, at man har sin trådløse usb-nøgle man putter i pc’en, og så trykker man connect og så er man på nettet. Det kan faktisk ikke være lettere.

Dog er mobilt bredbånd ikke så hurtigt endnu, hvis du ikke har 4G mobilt bredbånd, så ligger hastighederne på omkring 512 kbit til 16 mbit.

Hvilket abonnement / type bredbånd?
Du skal vælge dit abonnement på bredbånd efter dit behov og din pengepung. Benytter du internettet meget i dit hjem, og vil du gerne have en høj forbindelse, så er fibernet et godt valg.

Men hvis man ikke har pengetræer i haven, kan man også vælge ADSL eller Kabelbredbånd med en udmærket hastighed.

Benytter du sjældent internettet, og har du ikke den store interesse eller forbrug på internet, kan mobilt bredbånd være din løsning, da det er rimeligt billigt og super nemt at komme i gang med.

Mobilt bredbånd er også perfekt til internet entusiasten eller til den der rejser meget med offentlige transportmidler eller bare har brug for at kunne komme på internettet over alt.