I år tager vi ikke på kør selv ferie med billeje

Det er altid et stort samtale emne hen over forået i min familie hvad vi skal på vores sommerferie. Vores familie består af min 2 børn, min kone og jeg selv. Vi har forskellig opfattelse af, hvordan vi gerne vil holde ferie, eller det vil sige at min kone og datter deler den opfattelse, at de gerne vil køre ud til lufthavnen og så en charter flyver derfra. Min søn og jeg deler derimod den opfattelse, at vi gerne vil på kør selv ferie, og det plejer at foregå på den måde, at vi kører til Flensborg og benytter billeje Flensborg derfra. Grunden til at vi benytter os af billeje Flensborg er, at vi faktisk kan spare en del penge på den konto. Vi har vores bil i daglig dagen, men det koster os meget i værdi tab på den at tage på kør selv ferie, og vi har regnet ud, at det faktisk er billigere for os at benytte billeje Flensborg. En anden grund til at vi bruge billeje i Flensborg er, at vi til daglig kører rundt i en efterhånden halv gammel Golf, og det kan være en lang tur til sydeuropa i den, og så er det lidt sjovere at leje i bil. Når vi bestiller billeje Flensborg, så vælger vi altid at leje den klasse der hedder Mercedes C-klasse, og vi får næsten hver gang en næsten ny bil. En fordel ved at bruge billeje i Flensborg er, at der altid er fri kilometer med i prisen, og for et lille beløb så kan vi bestille en forsikring så vi helt undgår selvrisiko hvis vi løber ind i problemer på vejen. Når vi tilkøber den forsikring, så er vi faktisk meget bedre stillet end hvis vi havde kørt i vores egen bil, for uanset om vi kommer ind i et uheld, så kommer vi ikke til at betale nogen selvrisiko, det skulle vi havde betalt i vores egen bil.

Det store spørgsmål er dog altid hvor vores kør selv ferie skal være hen. Min søn og jeg kan godt lide at tage til Sydfrankrig eller Italien. Vi vælger altd at overnatte på et billig hotel på vejen syd på, for man skal jo huske på at det er ferie, og så skal man også tage det stille og roligt på vejen, for så synes vi er vi kommer meget mere udhvilet når vi kommer frem til vores rejsemål. Hvis man vælger at tage strækningen en et hug, så tager et en dags tid inden man er ovenpå.

I år fik min datter og kone dog ret, så vi år hedder ferien charterferie. Jeg må blank erkende at det ikke lige er min kop te, men det skal nu nok gå, men jeg synes det er stressende at skulle stå i kø alle sammen ude i lufthavnen, for man synes bare det hele går så lang som, og jeg synes altid vi vælger den forkerte kø, men sådan er det, og jeg må bare forsøge at slappe lidt af, og huske på at jeg skal slappe af for det er ferie.