iPhone-fans: “Vi fryser”

Unge mennesker overnatter på gaden for at købe den nye iPhone 5, så de kan være blandt de første i Danmark til at få fat i den.

Det er en kold september nat, og 11 unge mennesker ligger i deres sovepose – foran butikken Humac, der sælger Apple-produkter.

“Jeg fryser som ind i helvede”, udtaler Michael på 23, der er den heldige ejer af en iPad 3, en MacBook Pro og en iPhone 4S. Sidst nævnte bliver snart erstattet af den nye iPhone 5. Og det er netop dét, det hele handler om – at få fingrene i Apples seneste smartphone.

Her er den nye Apple-telefon

Fanatisme eller interesse

En udtalelse fra den ældste i gruppen af de frysende unge, Thomas på 27, udtaler: “Har man først fået et Apple-produkt, er det som at have et livslangt abonnement hos Apple. Man SKAL bare have deres seneste nye produkter, ellers er man ikke cool, og man vil blive holdt ude af fællesskabet.”

Hver gang, Apple udkommer med en ny smartphone, går fans amok. Apple er hypens mester, og det er blandt andet denne hype, der er med til at gøre, at mange er villige til at fryse blot for at være blandt de allerførste, der får den nyeste gadget i Danmark.

Smuk er den, den nye smartphone fra AppleAntropolog og selverklæret Apple-entusiast Mads Larsen udtaler i denne forbindelse: “Apple laver lækre produkter. Jeg har dem selv. Men meget af den adfærd, vi oplever i forbindelse med Apples produktlanceringer, grænser til ekstrem fanatisme. Det er dog også vigtigt at påpege, at nogle af de folk, der vælger at overnatte ude på gaden (for at være blandt de første i køen, når butikken åbner, red.), gør det for fællesskabets skyld; fordi det er en sjov og anderledes oplevelse.

Nye iPhone købes – de gamle sælges

Hit med den nye, ud med den gamle

Hver gang den seneste udgave af Apples telefoner kommer i handlen, stiger brugtsalget af de forhenværende modeller. Den nyeste af de gamle er iPhone 4S, og skal du have fat i en brugt iPhone, er det et godt tidspunkt at starte din søgen på dba.dk, mXchange.dk, guloggratis.dk og mange andre services, der formidler brugtsalg.

Prisen på iPhone 4S vil også stille og roligt falde. I denne forbindelse kan du gøre brug af services, der sammenligner priser, såsom billigsteiphone4s.dk, blandt mange andre. Men hav tålmodighed. Apples prispolitik er streng på dette område, og derfor skal du vente og se markedet an.

Tilkendegiv gerne din mening. Burde det være forbudt at overnatte udenfor butikker blot for at få et givent produkt før andre?