It-support og it-sikkerhed, er vigtigt for mange

It-sikkerhed er mit fundament

IT-sikkerhed og IT-support er langt fra det mest spændende emne, man kan belære sig om. Men til gengæld er det tiden værd, da man uden proper IT-sikkerhed kan sætte ens virksomhed alvorligt over styr – det kom jeg og min kone frem til, da vi overvejede, hvorvidt vi havde brug for IT-sikkerhed. Det kan du læse mere om herunder, og jeg håber oprigtigt, at du kan lære af vores historie!

I enhver virksomhed er der et fundament. Al aktivitet i virksomheden er bygget oven på dette fundament, hvorfor fundamentet skal være bundsolidt og pålideligt. I min virksomhed, jeg driver med min kone, er dette fundament IT-sikkerheden og den dertilhørende IT-support. Som fundament er det grundliggende, at de to ting aldrig svigter. For vi ved alle hvad der sker, når fundamentet ryger – eller når tæppet populært sagt trækkes væk under os.

Jeg har med min kone i nogle år drevet en mindre virksomhed fra vores adresse. Her passer og opdrætter vi heste, hvilket til tider kan medføre en hel del administration. Al kontakt med mine kunder foregår for eksempel elektronisk via mail, da vi ude på landet lider af til tider svigtende forbindelser til vores mobiltelefoner.

I et par år kørte vi uden nogen form for IT-sikkerhed til vores firma, men som tiden gik, kunne vi godt se, at det ikke var en holdbar løsning. IT-sikkerhed var efterhånden et emne, der blev diskuteret lystigt i medierne. Især i erhvervsbladende, hvor IT-sikkerhed og IT-support var nøgleord for nye virksomheder. Derfor bestemte min kone og jeg os for, at vi skulle ud at investere i noget decideret IT-sikkerhed til virksomheden.

Dette skyldtes naturligvis, at der i vores mailindbakke lå fortrolig information fra et bredt udvalg af kunder, hvis heste vi passede. Derudover havde – og har – vi kopier af alle skatteinformationer, bankoplysninger og des lignende på vores computere. Hvad ville der ikke ske, hvis de forkerte personer fik fat i disse oplysninger? Vi så simpelthen ikke nogen vej udenom IT-sikkerhed, da alternativet er foruroligende!

Vi fik da også en aftale i stand med et firma, der ville ordne vores IT-sikkerhed for os. Vi var tilfredse med tilbuddet, der fungerede som et abonnement, hvor vi hvert halve år skulle indbetale nogle penge. Til gengæld lovede firmaet os, at vores IT-sikkerhed ville være i top, og at vi ikke behøvede at frygte for hackere med videre.

Desværre viste det sig med dette firma, at IT-sikkerhed ikke er alt. Vi havde et par gange problemer med at tilgå vores mailindbakke, hvilket er essentielt, når man hver dag skal tage stilling til opgaver og problemer. Når vi prøvede at få fat i IT-supporten var den ofte langsom til at svare, og de svar vi fik, var egnede til professorer – vi forstod dem i hvert fald ikke..
IT-supporten, eller mangel på samme, blev et større og større problem, og min kone og jeg endte med at blive godt og grundigt træt af det.

Grundet den dårlige IT-support, der fulgte med vores IT-sikkerhedsløsning, valgte vi derfor efter det første halve år at droppe firmaet. I stedet fandt vi et nyt, der mere eller mindre tilbyd samme løsning inden for IT-sikkerhed, men hvor IT-supporten til gengæld var fremragende!
Havde vi et problem, ringede vi og spurgte, og for det meste var problemet enten løst, eller en proper guide tilsendt, inden for et kvarters tid. Dét er IT-support, som vi kan bruge til noget i vores virksomhed!

Som det gamle ordsprog siger får man, hvad man betaler for. IT-sikkerhedsløsningen kostede næsten det samme ved de to firmaer, vi har prøvet. Den medfølgende IT-support var der dog enorm forskel på. Vi betaler meget gerne, hvad vi gør i dag – tilmed mere, efter at have oplevet det første firmas IT-support – for den IT-sikkerhed, vi har på nuværende tidspunkt. Vores dokumenter er sikre, og IT-supporten tager altid telefonen, hvorved vi ikke kan bede om mere.

Min kone og jeg kan med vores nuværende IT-sikkerhed og IT-support koncentrere os om det, vi egentligt helst vil lave: At passe og opdrætte heste. Det er både vi og vores kunder og deres heste med garanti rigtigt glade for!