Louise skal være mor

Vores eneste barn, Louise, skal føde sit første barn om formentlig et par uger, og min mand er enig med mig i, at hun skal have en rigtig pæn barselsgave, for det unge par har ikke for meget at slå til Søren med. Derfor vil vi gerne give dem en barselsgave i den lidt dyre ende, som de formentlig ikke selv har råd til.

Min mand og jeg talte om forskelligt babyudstyr, men jeg ved, at Louise allerede har “arvet” en hel del fra nogle af sine veninder. Og vi er for den sags skyld også allerede selv begyndt at forsyne de vordende forældre med forskelligt udstyr, som vi ved, de får brug for.

Louises mand, Carsten, havde fødselsdag for tre uger siden, og gaven fra os var en pusletaske, som nok ikke lige er den gave, en mand har stående øverst på sin ønskeseddel. Derfor havde vi også lagt en flaske whisky ned i tasken, men der gik faktisk en del tid, før han opdagede den, så han så en smule betuttet ud, da han pakkede tasken ud. Både Louise og vi fik os et billigt grin af hans ansigtsudtryk, for jeg havde på forhånd fortalt Louise, at vi lagde en flaske god whisky ned i tasken, og så måtte vi jo se, om han var så interesseret i sin pusletaske, at han overhovedet lukkede den op. Det gjorde han langt om længe, og han blev meget glad for flasken, for han er en passioneret samler af whisky i alle afskygninger.

Men nu skulle vi finde på en barselsgave til den forestående fødsel, og min mand begyndte at tale om den Danstol, som nogle af vores venners barnebarn havde med, da han forleden dag var på besøg hos sin mormor og morfar.

Jeg lød forhåbentlig ikke alt for nedladende, da jeg gjorde min mand opmærksom på, at en baby altså skal være en del måneder gammel, før han eller hun kan sidde i en højstol, og det vil nok være det mest belejlige, hvis vi finder en gave, som den nyfødte og forældrene kan have glæde af lige fra starten.

Det gav min mand mig ret i, så han overlod det til mig at vælge, hvilken gave vi skulle give til barselen. Louise havde på et tidspunkt fortalt mig om en slags bærelift, som hun syntes ville være meget praktisk til at transportere babyen rundt i. Jeg søgte på nettet og fandt frem til, at man kan få sådan en i en meget gedigen udførelse af et norsk fabrikat, der hedder Voksi. Jeg læste beskrivelsen og blev overbevist om, at sådan en ville være den helt rigtige gave. Jeg bestilte den i den pågældende netbutik og bestilte også en bæreplade, som er ekstraudstyr til bæreposen, så babyen kan ligge mere stabilt.

Og nu er det jo sommer, så jeg valgte også at købe en Voksi sommerdyne som en del af gaven. Selve bæreposen er udstyret med en dyne med uld, og det kan let blive alt for varmt for babyen på denne årstid.