Luft i plænen

Tilhører du den skare af folk der spiller golf, glædes du nok over det velplejede græs. Det er en nydelse at se bolden trille af sted over det smukke græstæppe, og det er et fantastisk underlag at gå de mange kilometer på, som man tilbagelægger under en god runde.

Jeg arbejder selv med græs næsten hver dag, da mit erhverv som gartner gør, at jeg kommer ud til bl.a. golfklubber. Her benytter jeg mig af plænelufteren, som måske er den største revolution indenfor plænepleje, de sidste mange år.

Mange sportsgrene benytter græs som underlag, men der er ikke mange steder hvor man kræver et så perfekt resultat, som indenfor golfsporten. Tænker man på golfboldens ret lille størrelse, så skal der ikke meget græs i vejen for at ændre en succes til fiasko, og dårligt plejet græs, bør ikke være det man taber en golfmatch på.

Jeg har selv spillet golf i en del år nu, og husker godt hvordan banernes beskaffenhed var, før plænelufteren for alvor kom frem. Selvfølgelig har plænelufteren ikke været skyld i en ændring fra vildnis til millimeter-plejet græs, men alligevel er der sket en signifikant forbedring, fra dengang og til nu.

Når man benytter plænelufter på sit græsunderlag, får man en plæne der hurtigt kommer sig over skader, som naturligvis er uundgåelige, når man anvender sin plæne til f.eks. golfspil. Der skal jo ikke meget udtørring af plænen til, før en golfbold ændrer retning. Den slags kan helt undgås med den rette pleje via bl.a. plænelufteren, som går ind og giver luft til græssets rødder, og dermed puster nyt liv i en plæne der er ved at hænge lidt i bremsen.

Tidligere på året afholdt vi klubmesterskaber, og her mente flere, med et smil på læben, at jeg havde en fordel, idet jeg jo kendte banen ekstra godt, via mit arbejde. Det er altid en stor dag når vi afholder klubmesterskaberne, og banen skal selvfølgelig være velplejet ned til mindste detalje. Da det er et andet firma end det jeg arbejder for, der har kontrakten på plejen af min klubs bane, så er det ikke mig der bestemmer hvordan, og hvornår, det skal foregå. Men en uges tid før klubmesterskaberne plejer jeg at komme forbi med min plænelufter, for lige at køre banen over med maskinen. Når først spillet går i gang, mærker man tydeligt at plænelufteren har løftet banens niveau, og jeg får da også altid mange rosende ord for min indsats. Jeg har fundet min plænelufter her: http://www.plaeneklipper.com/plaenelufter.html

Nu er golf ikke noget jeg nogensinde bliver rigtig dygtig til, men jeg nyder hyggen og gåturen der følger med, specielt når man kan mærke at græsset under ens fødder, er ekstra godt plejet. Når man så indimellem har heldet med sig, og kan nyde sejrens sødme, så er der intet som at sætte sig i det velplejede græs, og nyde en forfriskning mens roen sænker stille sænker sig. Når man nu har fået luftet plænen, så kan man jo lige så godt give haven en runde med sin ukrudtsbrænder også, de fåes i forskellige størrelser og modeller. Jeg har fundet en rigtig god guide, både til hvordan man bruger den, men også til at gøre et godt køb. Den side deler jeg lige med dig her: http://ukrudtsbraender-gas.dk/

Ja golf er fantastisk, men kun når græstæppet er plejet ned til mindste detalje, og her får jeg stor hjælp af plænelufteren.