Vælg en opvaskemaskine, der ikke larmer

Både opvaskemaskine og tabs var købt, men vi havde begået en stor fejl: Vi havde valgt en opvaskemaskine, som simpelthen larmede for meget, og derfor måtte vi bøvle med at levere den tilbage og finde en ny.

Vi gik efter den billigste opvaskemaskine, og vi havde begået den store fejl, at vi ikke havde kigget på dB – decibel. Nogle klarer sig fint med 48 eller 49 dB – men den går ikke hjemme hos os, fordi vi også har en åben spisestue, der hænger fuldstændig sammen med køkkenet. Opvaskemaskinen står simpelthen for tæt på, og larmen derfra kan høres alt for godt – dermed bliver både vi og vores gæster forstyrret.

Et generelt råd ved køb af opvaskemaskine ift. støj

I forhold til støj, så pas på med at købe en opvaskemaskine med høj dB, hvis køkkenet anvendes ofte til spisning. Det kan være en træls situation at være i, hvis der skal vaskes op, mens I har gæster, der sidder og hygger eller spiser i køkkenet eller i spisestuen, som er placeret meget tæt på opvaskemaskinen. Har I et køkken, der er mere eller mindre aflukket fra spisestue, så kan det selvfølgelig alligevel være rart med en (næsten) støjfri opvaskemaskine – men det betyder mindre.

Støj og dB er ikke alt

Selvfølgelig er der rigtig meget andet, du skal overveje inden køb. Men da støj er noget, rigtig mange – med rette – bliver irriteret over, så er det altid en god idé at kigge på dB og nøje overveje, om det er købet værd.

Har du andre gode råd i forhold til dette, er du selvfølgelig meget velkommen til at lægge en kommentar herunder i kommentarfeltet. Det er altid godt med andres input, så alle kan lære noget mere.

På forhånd tak fra fortvivlet ejer af en opvaskemaskine.

3 kommentarer til “Vælg en opvaskemaskine, der ikke larmer”

 1. Hvilke db skal man gå efter, mener at 48 til opvaskemaskiner er et lavt db, mange har 51-52db, hvor meget mere støj er det. Er det ikke sådan at 3db er = en fordobling af støjen.
  Men det skriver i ikke noget om.

  MVH
  Henning Talbro

  Svar
 2. 3dB svarer til en fordobling af lydtrykket, men da menneskets øre er logaritmisk, så vil du kun opfatte det som en lige akkurat hørbar forøgelse i støjniveauet.

  Svar
 3. Jeg flyttede sidste år ind i et rækkehus til leje, hvor der allerede var en opvaskemaskine, hvilket jo i sig selv er rigtig dejligt. Men gud, hvor den larmer. Jeg har ingen ide om, hvor mange dB den er på, men jeg er sikker på, den ligger i den “tunge” ende.

  Løsningen er så, at sætte den i gang, når jeg går hjemmefra eller mens jeg ser tv. Det er ikke optimalt, men det er uudholdeligt at have den i baggrunden, hvis jeg skal hygge mig med en god bog el.lign.

  Så vi er helt på bølgelængde her. Kig efter en opvaskemaskine og hvidevarer generelt, der ikke støjer. Du vil elske dig selv for det.

  Svar

Skriv en kommentar