Overblik over informationer

Langt de fleste virksomheder idag, har helt urimelige mange informationer som de ønsker at have styr på. Langt de fleste virksomheder har også massive problemer, med netop at have styr på deres data/informationer. Det er der rigtigt mange gode og mindre gode grunde til. En af dem er at de fleste folk er flinke til at lave deres egne små subsystemer i excel, word og små noter på bordet. En anden og væsentlig ting er at der meget ofte qua. den første grund, ikke er mulighed for at trække data ud i samlet oversigter så det giver nemt overblik.

Jeg tror rigtigt mange virksomheder de godt ved der er problemer, og medarbejderne de ved det ihvertfald. For medarbejderne det er dem der sidder igen og igen og bruger timevis, og dagevis på at sidde og finde de rigtige informationer til ledelsen og kunderne. De fleste ved, der må gøres noget hvis ikke man skal drukne i papirarbejde og alt for tunge arbejdsgange men ikke ret mange de er klar over, hvor nemt det faktisk kan gøres.

Infopath er svaret på de bønner, som medarbejderne sidder og sender mod den de tror på. Infopath er et program, der kan hjælpe medarbejderne med at indrapportere informationer lynhurtigt og uden brug af selvopfundne systemet. Programmet har en enestående mulighed for at  sende data rundt i workflow via mail eller direkte til SharePoint portalen. Det bedste vedinfopath er at det er super nemt at arbejde med. Mit bedste bud er at selv en nybegynder vil på en enkelt dag med lidt sidemandsoplæring kunne lave selv nogle relativt komplekse formularer – eller ihvertfald formularer der gør hverdagen markant nemmere for rigtigt mange af kollegaerne i virksomheden.

InforPath er opbygget som et Officeprogram ligesom Word og Excel. Det betyder at kender man til det, så kan man om ikke andet finde ud af at udfylde og designe simple små formularer. Dog er InfoPath opbygget som et websystem. Det betyder i praksis at man er underlagt en masse regler der er defineret i webstandarden. Det skal man ikke nødvendigvis spekulere en masse på, men blot vide at det er det der gør at man ikke altid kan alt det man regnede med man skulle kunne i sin formular. Omvendt er det så også det der gør at man kan få vist sine formularer i SharePoint for sine brugere direkte på nettet.

I den hele taget sammenkoblingen mellem infopath og SharePoint er genial. Her får man det bedste fra begge programmer, og har mulighed for at indsamle, sende og ikke mindst gemme informationer på den mest smidige måde. Samtidig med det, så er Sharepoint jo et genialt system til at lave rapporterne med igen. Det kan enten gøres i ren sharepoint eller ved at kombinere med andre produkter fra Microsoft. Nu er det ikke sådan at jeg er forelsket i alt hvad hvad Microsoft har lavet af programmer – men jeg må bare sige at deres InfoPath og SharePoint er genialt.

Så skal du have bedre styr på dine data så tage et smut forbi Microsoft og kig på deres InfoPath løsninger.

Skriv en kommentar