Gummstøvler

Sæson for gummistøvler lige om hjørnet

Vi har knap nok fundet skoletaskerne frem, før også parasoller og havehynder er blevet pakket væk – sommerferiens slutning har i år været lig med sommerens slutning, og mange børn er allerede blevet sendt af sted i skole i gummistøvler.
Selvom vi endnu ikke helt kan kalde det efterår, i hvert fald når vi dømmer efter kalenderen, så er det ved at være tid til at gennemgå garderoben med overtøj for at se, om regntøj og gummistøvler stadig passer og holder vandet ude.

Er man en aktiv familie, der både går i haven og nyder naturen, lader man sig sjældent stoppe af lidt regn, så længe man er godt påklædt og kan holde vandet fra huden. Kolde og våde fødder er næsten altid lig med en omgang forkølelse, og det er der ingen der gider. Derfor er de helt rigtige gummistøvler vigtige for både børn og voksne, hvis man vil igennem efterår, vinter og måske endda foråret uden alt for mange dage med snottede næser.

Heldigvis er udvalget af gummistøvler ikke ligesom i gamle dage, hvor der kun var ganske få par at vælge imellem. I dag er der næsten gået mode i gummistøvler – nok særligt til kvinder, men også til mænd og børn.

Kvinder og gummistøvler

Til kvinder er det særligt gummistøvler fra Hunter og Ilse Jacobsen der har været stor efterspørgsel efter, men også UGG, Le Chameau og ikke mindst den klassiske Viking Gummistøvle, der virkelig har forstået at følge med når det gælder modegummistøvler.

Mænd og gummistøvler

Udvalget til mænd har svært ved at hamle om med udvalget til de kræsne kvinder. Her er der lagt vægt på komfort og andre farver end den klassiske gummistøvlegrønne. Og selvom der nok ikke er mange der ved det, laver også Hunter gummistøvler til mænd.

”Røjsere” til de mindste

Faktisk findes der også både Ilse Jacobsen og Hunter gummistøvler til børn, og udvalget er næsten lige så varieret som til kvinderne. Til børnene er der endvidere et godt udvalg af Aigle og Le Chameau samt de klassiske og kendte mærker til børn, nemlig Viking og Bundgaard.

Med det vejr vi har i Danmark, hvor vi risikerer at skulle bruge vores gummistøvler ofte, er der en god ide i at købe gummistøvler i den lidt dyrere ende end dem, man ofte køber i en hurtig vending i supermarkeder som Bilka og Føtex. Når du køber de billige gummistøvler får du meget ofte blot en støvle af gummi – den holder nok huden tør, men her er hverken komfort eller varme. Vælger du at bruge lidt flere penge på kvalitetsgummistøvler får du til gengæld en støvle med noget mere komfort. Er du eksempelvis på udkig efter et par gummistøvler til festival, hvor du med stor sandsynlighed skal stå og gå i støvlerne i flere dage, så vil en god blød sål, støtte og en behagelig inderside på støvlen være kærkomment.

Udvalget af gummistøvler online er stort, og på bl.a. Eshoes.dk (som vi har brugt som inspiration til denne artikel), kan du købe gummistøvler til hele familien på én gang .
Med de ord er blot tilbage at ønske et godt – og regnfuldt – efterår.