Saml selv dit eget løbehjul.

Der er ingen tvivl om at løbehjul er blevet rigtig populært. Det er ikke kun til de små løbehjul er populært. Flere og flere begynder at kører på trickløbehjul og som navnet siger så bruges de til at lave tricks på gader og stræder. Det stiller høje krav til løbehjulet og derfor vælger mange at samle deres løbehjul selv. Vi har her lavet en lille guide til hvordan du samler et løbehjul som ikke bruger gevind. Der laves nemlig gode løbehjul både med og uden gevind og de er ikke helt ens at samle. Løbehjul uden gevind kaldes på engelsk og det er primært den betegnelse du vil støde på når du besøger hjemmesider der sælger løbehjul.

Trick og ramper
Er du til trick og ramper så kan det kun anbefales at du køber et trick løbehjul uden gevind fra starten eller opgraderer dit nuværende løbehjul med dele uden gevind og samler det med et Compression kit efterfølgende. Fordelen ved at vælge et løbehjul uden gevind (treadless) er at du slipper for at efterspænde både headset og møtrikken til kronrørslejet. Manglende efterspændinger giver både slør og kan i værste fald ødelægge et løbehjul. En anden fordel ved et løbehjul uden gevind er at man får en glattere bevægelse i baren når man står på rampe og/eller laver tricks. Yderligere bør det nævnes at headset uden gevind lavet med lukkede lejer, hvilket giver længere levetid.

Hvad skal du bruge?
For at samle et løbehjul uden gevind skal du bruge følgende. 1 stk. deck, forgaffel, bar, headset, compression kit, håndtag, clamp, griptape, 2 stk. hjul og spacere og endelig 4 stk. kuglelejer.
Vær opmærksom på om der medfølger bremser til dit deck og om den valgte forgaffel kan klare 110mm. Det er også vigtigt at købe en clamp der passer til din bar. Er baren overdimensioneret skal clampen også være det.

Sådan gør du
Dit headset består af en top og en bund. I delen til bunden er der en ring som skal sættes ned over selve din forgaffel. Det skal sættes godt fast og det betyder det skal helt ned og side ved selve gaffelen. Derefter tager du den starnut der følger med i dit compression kit og sætter den op i røret i din forgaffel. Derefter tager du toppen af dit headset kit og skiller det ad. Det består af to ringe og et kugleleje. Du tager den øverste ring og sætter i toppen af dit deck (der hvor din forgaffel sidder). Det er nemt at se hvilken af de to ringe du skal bruge. Den ene har en kant som passer ned i decket, mens den anden bar er rund forneden. Den skal bankes helt på plads, men vær forsigtig. For at få det helt på plads skal man bruge en hammer. Men det kan ikke anbefales at du slår direkte på dit headset. Placer derfor et stykke træ imellem hammer og headset for ikke at ødelægge sidstnævnte. Dette gentages med den anden del af dit headset. Her gør sig det samme gældende med to ringe og et kugleleje. Kun den ene ring har en kant der kan sættes på decket.
De to dele minder meget om hinanden, men den del der har logoet påtrykt skal side i bunden af dit deck.

Når begge ringe er på plads, kan du sætte din forgaffel på plads. Den skal føres op igennem dit deck, altså nedefra og op. Det er her vigtigt at du husker at sætte det resterende af den nederste del af dit headset på først. Det kan ikke sættes på efterfølgende. Når det er gjort kan du sætte det resterende af den øverste del fra dit headset på forgaffelen også. Det hele skal så sættes sammen så det sidder godt og stramt. Det sidste du mangler at så at sætte din bar sammen med dit forgaffel. Dette gøres ved at tage den bolt der fulgte med til dit compressionkit. Dette føres op i forgaffelen, igen nedefra og op. Bolten er lang nok til at den går hele vejen op igennem din forgaffel og kommer ud på den anden side. Herefter tager du din bar og sætter den ned over forgaffelen. Du skruer nu bolten fast i baren nedefra. Husk at spænde det godt til, dog uden at overspænde det hele.

Skulle du have mod på at samle dit eget løbehjul kan du købe alle delene på nettet hos f.eks. SkatePro.dk men der er flere andre at vælge imellem.