Sikr din virksomhed og dit hjem med førstehjælpsudstyr

Lad os sige det med det samme – vi håber ikke, at det nogensinde bliver nødvendigt for dig at bruge dit førstehjælpsudstyr, men omvendt vil vi gerne have, at du kan yde førstehjælp, hvis behovet skulle opstå. Det kan lyde som et dyrt, men nødvendigt onde – sådan er det dog langt fra. Markedet for førstehjælpsudstyr er nemlig blomstret i de seneste år, hvilket har betydet, at man i dag kan købe alt det nødvendige udstyr til førstehjælp online. Udvalget på internettet er enormt, og priserne er presset i bund, så du kan købe udstyr til hjemmet uden at smadre sparegrisen.

Har jeg brug for førstehjælpsudstyr?

Heldigvis er det mindretal af danskerne, som nogensinde får behov for alt det udstyr, man kan købe på nettet, men ikke desto mindre er der hvert år personer, som kommer så slemt til skade, at førstehjælp påkræves – det værende i forbindelse med et færdselsuheld, en brand eller et hjertestop. Der findes meget forskelligt udstyr, som retter sig til forskellige situationer, og det er således vigtigt, at du sørger for at have lidt af det hele, så du er dækket godt ind.

Det er blandt andet en rigtig god idé at sørge for at have forbindinger og bander liggende, så du kan stoppe blødninger og forhindre infektioner. Ligeledes kan du på nettet finde diverse midler, som bruges til at skylle øjnene, hvis man har været så uheldig at få giftige stoffer, syre eller andre irriterende materialer/fragmenter i øjnene. Desuden kan det være oplagt at gå sammen med naboerne om at investere i en hjertestarter, så I ikke allesammen køber en uafhængigt af hinanden. En hjertestarter er rigeligt til at dække en håndfuld husstande, så længe I bare husker, hvor hjertestarteren er placeret, så I ikke går i panik, hvis uheldet skulle være ude.

akut-praehospital-baeltetaske

Førstehjælpsudstyr til virksomheden

Ejer du din egen virksomhed, og har du ansatte, bør du omgående sørge for at investere i førstehjælpsudstyr, hvis du ikke allerede har gjort dette. Det er din pligt som arbejdsgiver at stille førstehjælpsudstyr til rådighed, og du løber en unødig risiko ved ikke at have det mest grundlæggende udstyr, herunder bandage, masker eller forbindinger. Hvilket udstyr, du skal investere i, afhænger naturligvis af, hvad din virksomhed beskæftiger dig med, og hvor farligt selve arbejdet er. Hvis I blot sidder på kontor, har I ikke nødvendigvis samme behov som en smed eller en tømrervirksomhed.