Super fedt kursus jeg var på

Jeg har netop været på det fedeste kursus i mands minde. Det var et Excel kursus, som jeg selv ønskede at komme på for at komme meget dybere ind i Excel og dets lyksagligheder. Målet var for mig at komme på et excel kursus, hvor jeg kunne lære hvordan de nye pivottabeller i Excel 2010 de fungerede. Jeg har brugt Pivottabeller igennem mange år, men har aldrig rigtigt fået den store introduktion til det. Det skal jeg så love for jeg fik her – jeg havde købt 2 dages kursus i Excel og havde på forhånd snakket med Instruktøren og fortalt hvad jeg gerne ville snakke om.

Endelig oprandt dagen, hvor jeg skulle på excel kursus hos officekonsulenterne. De kom ud til virksomheden, hvor jeg er ansat og som havde betalt for kurset. Jeg havde på forhånd sagt til min chef at jeg var på kursus, og derfor ikke kunne forstyrres i løbet af dagen – ligesom jeg heller ikke ønskede at have andre deltagere på mit pivottabels kursus da jeg ønskede mig at fokusere 100% på de opgaver jeg selv skulle bruge Excel til efterfølgende.

Jeg vidste godt at, hvis først jeg fik en masse af mine kollegaer med ind på kurset så ville der hurtigt komme mange spørgsmål med forskellig fokus og det ville tage fokus væk fra mine pivottabeller. Jeg havde på forhånd sendt en masse data til instruktøren som han kunne forberede sig udfra. Så han havde også lavet et rigtigt fedt program, hvor vi både snakkede en masse om teorien i pivottabeller og ikke mindst fik jeg lov til mange gange at sidde og nørkle med det i samarbejde med instruktøren. Herefter var der repetetion og så var jeg klar til at kunne bruge de enkelte små emner. Det sidste jeg manglede omkring ved middagstid den sidste dag var at få det hele sat sammen i en stor kasse. Det klarede instruktøren til super karakter ved at løbe det hele igennem igen og give mig en stor opgave, der inddrog alle delemnerne og så fik jeg ellers 3 timer til at løse denne opgave.

Det var med pres jeg nåede opgaven – og selvfølgelig var der ikke sket noget, hvis ikke jeg havde nået opgaven  på de 3 timer – men for min egen skuyld, synes jeg det var meget sjovt at tage den udfordring. Det kommer jeg jo også jævnligt ud for i dagligdagen. Så jeg fik køst opgaven der kort sagt gik ud på at danne sig overblik over millionvis af rækker data. Det var monster uoverskueligt da jeg bare fik data – men det var helt tydeligt at se at med det rette værktøj – excel pivottabeller – der kunne det hele laves på rekordtid og uden fejl.

Jeg må sige at jeg er overrasket over hvor meget jeg fik ud af de to dages excel kursus, og hvor effektiv jeg er blevet efterfølgende for kurset. Nu kan jeg få mine månedsdata ind og 2 timer efter kan jeg være klar med de første resultater og beregninger. Det er rigtigt fedt og det er der flere af mine kollegaer der er rigtigt glade for.

Skulle jeg på kursus igen indnefor den nærmeste tid – så ville opfølgningen til dette være et excel vba kursus. Det ville kunne spare mig for yderligere tidsforbrug ved den endelige rappportering af data.