4 års fødselsdag reddet af sutteflasker

I går blev min ældste datter 4 år. Hun havde glædet sig i lang tid. Når jeg mener lang tid, så er det flere uger hun har snakket om sin fødselsdag. Hun vidste lige præcis, hvordan hendes dag skulle være, helt ned til den mindste detalje. Hun mente, at alle gæster skulle klæde sig ud som prinsesser og prinser, men der måtte vi forklare hende, at det ikke kunne lade sig gøre. Jeg kunne lige forstille mig min far i prinse klæder og min mor i prinsesse kjole. Det ville være et yndigt syn.

Hendes ønskeseddel var også blevet flere meter lang. Hun ønskede sig stort set alt. Der var ønsker som farvede stofbleer og sutteflasker til sine dukker, en cykel, en trillebør, så hun kan komme i haven med far og mor.

Dagen kom og vi alle havde ikke fået særlig meget søvn grundet vores yngste datter, som ikke gad at sove om natten op til fødselsdagen. Vi prøvede ellers alt lige fra at give hende sutteflaske og ligge en stofble hen til hovedet på hende. Det plejer ellers normalt at berolige hende. Stofbleen giver hende tryghed og sutteflasken giver hende mæthed. Det hjalp bare ikke denne nat. Det passer dog ikke helt, vi fik hende dog til at falde i søvn, men jeg kom til at tabe glas sutteflasken på gulvet og det larmede lidt for meget.

Dagen kom og min datter var fuldstændig vild af spænding på, hvad hun skulle have i gave. Hun fik en ny cykel uden støttehjul, så nu mangler hun bare at lære cykle. Derudover fik hun en masse ting til sine dukker. Hun fik et babytæppe med navn, økologiske stofbleer, sut med navn og mange andre ting. Den sødeste gave, og sikkert den hun blev mest glad for, var en gave fra hendes bedste veninde fra børnehaven. Hun fik et armbånd med navn, hvor der stod friends forever. Det var så sødt, at moren måtte knibe en tårer.

Da alle gæsterne kom og der var jo masser af gaver at pakke op, så min datter var fuld beskæftiget i et stykke tid. Under middagen begyndte min niece på 3 måneder at skrige, hvilket fik vores yngste datter til også at skrige. Vi prøvede på at få dem til at stoppe, men det var ikke lige til. Lige indtil to af oldemødrene tog over. Den ene bad mig om at hente en af vores gode økologiske stofbleer, den anden bad mig hente  sutteflasker i glas. Det gjorde jeg og tro det eller lad være, men de to oldemødre kunne noget, som ingen af os andre kunne forklare. Der gik nemlig lige præcis 5 minutter, så sov de begge i 3 timer i stræk. Det er for vores vedkommende aldrig sket for vores mindste datter.

Derefter gik festen bare derud af og gæsterne gik hjem ved 19 tiden med maverne fulde af boller kager, lagkager, saftevand, kakao osv. Min ældste datter kom hen til mig da vi havde vinket farvel til de sidste gæst og sagde, ” far jeg vil gerne sove nu”. Hold da op tænkte jeg, det er nemlig også første gang, hun har sagt det.

En time senere var alt rodet op og vi forældre havde resten af aften for os selv, som vi begge tilbragt på sofaen med lukkede øjne og dyb snorken.