Vælg den rette kontorstol

Man bruger enormt meget tid på at sidde ned til dagligt, især hvis man har et stillesiddende job, foran f.eks. en computer. Derfor er det vigtigt at man har en ordentlig kontorstol at sidde i, da det ellers kan medfører rygskader og andre skavanker.

Det kan være svært at finde en stol som passer perfekt til ens behov, og ens kropsudformning, og som samtidigt har et flot design. Derfor har vi skrevet en guide til kontorstole, og hvordan man finder den rette stol. Guiden er mest ment som et hurtigt indlæg, som forhåbentlig kan hjælpe dig som er på jagt efter en ny kontorstol.

Find den stil som passer dig

Mennesker er overfladiske, det er sjældent nok at en stol er behagelig – den skal også se godt ud. Find en stol som passer til din stil, og som du syntes er flot. Du kan f.eks. gå ind på Google, og søge efter stole, eller ”chairs”, og se en masse billeder af kontorstole. På den måde kan du finde en stil som du syntes er fed. Hvis du starter din søgning efter en ny stol, ved at finde ud af hvad du egentlig kan lide, så er det en god start.

Er prisen vigtig?

Med udgangspunkt i en bevidsthed om hvad stil du søger, kan du begynde at gøre op med dig selv, hvad prisklasse stolen må ligge i. Om det er en Ikea løsning, med en billig en af slagsen, eller om det må være en kendt designerstol. Vær bevidst om hvad den må koste, og husk at pris og kvalitet hænger sammen. Ofte vil en kvalitetsstol holde i mange år, hvorimod billigere stole har en tendens til at gå i stykker.

Stolen skal være ergonomisk

Skal du tilbringe lang tid siddende på stolen, er det vigtigt at du vælger en ergonomisk stol. Sidder man meget ned, bliver der tilføjet megen stress i strukturen i ryggen. For at det ikke skal udvikle sig til seriøse problemer og smerte, gælder det om at finde en stol som modvirker den værste belastning, og som er skånsom overfor din ryg og læn. Den bedste måde at finde en ergonomisk stol, som passer til din krop – er især ved at prøve stolene på egen krop. Tag ud og test nogle stole, og sid i dem. Det er den bedste måde at finde den stol som lige passer til dig. Desuden kan man finde stole som er designet til at være så ergonomiske som muligt. Har du vedvarende problemer med ryggen, kunne det være du skulle overveje sådan en.

Konklusion

Når man leder efter kontorstole, lænestole, spisestole, mm – så er det vigtigt at man er bevidst om hvad man søger. Find ud af om du søger en designerstol, eller bare en billig stol. Du skal også være bevidst om hvad prisen max må være. Det er en god ide at rent faktisk prøve en masse forskellige stole af, inden du vælger at købe en. På den måde kan du teste om de enkelte stole passer godt til din krop, og din læn/ryg.

Du kan finde flotte stole hos Trendbazaar.dk