Visio er genialt men svært

Visio er ikke bare et tegneprogram fra microsoft som mange de går og tror. Det er faktisk et ret så genialt program, som man kan bruge til at lave både tekniske tegninger, design og ikke mindst indrette sit hus efter. Der er rigtigt mange anvendelsesmuligheder i Visio og jeg har igennem flere år forsøgt at få hul på programmet. Jeg har det installeret, jeg har også haft det åbent men så stopper festen ligesom også for mig.

Det er lidt sjovt – for jeg er super erfaren med PC’ere og det software man kan installere på PC’erne idag. Specielt officepakken generelt er jeg rigtigt dygtig til. jeg har igennem 12 år arbejdet med Excel på alt fra lavt til super højt avanceret niveau så hvorfor er det lige at visio er så svært for mig. Jeg har sågar været på visio kursus og forsøgt at lære programmet den vej igennem. Lad mig skynde mig at sige, at det bestemt ikke handlede om at visio kurset var dårligt, instruktøren var ringe eller hvad man kunne sige – det handlede udelukkende om at jeg simpelthen ikke formåede at lære det.

Måske handler det i virkeligheden om at jeg bare er rigtigt dårlig til at lære noget der er grafisk og handler om tegninger, figurer og afbildninger og ikke formler og grafer som eksempelvis Excel. Det er lidt underligt – for jeg er knaldgul i forhold til min insights profil. Det vil sige jeg er kreativ, jeg er ideskabende, til tider svær at styre og alt andet end struktureret. Så hvorfor er det lige at Excel har vundet så stort inpas i mit hjerte istedet for grafiske programmer som eksempelvis Visio?

Jeg tror simpelthen det hænger sammen med vanens magt. Jeg er oplært for mange år siden i en virksomhed, hvor man bruget excel rigtigt meget og uanset om jeg ville eller ej – så kom jeg til at arbejde med Excel. Der var bare ikke rigtigt noget at rafle om. Så derfor brugte jeg de første 7 år af mit arbejdsliv på at sidde og knokle i Excel. Den turr er jeg nok aldrig rigtigt kommet over og alt hvad jeg laver idag på PC*en i andre programmer det bliver nemt og hurtigt sammenlignet med hvad jeg ville kunne gøre i Excel.

Så jeg tror bare jeg må affinde mig med at, skal jeg have noget tegnet i Visio – så må der være andre der kan gøre det. Vi har heldigvis en del folk på min arbejdsplads der er super dygtige til både de grafiske programmer og ikke mindst visio. Det betyder i praksis at jeg altid kan bytte mig til lidt visio viden mod at hjælpe dem med formler i Excel – som de ikke fatter mange brikker af.

Men formler i Excel der er jeg helt klart på hjemmebane. Der ved hvad jeg taler om, jeg tror faktisk jeg uden at overdrive kan jorde langt de fleste i at benytte formler i Excel. Det lyder lidt selvfedt – men det må man vel godt være engang imellem tænker jeg 🙂