Forbruget af blækpatroner

Jeg gad godt vide, hvor mange blæk patroner der bliver brugt i det græske folketing dagligt. Det må være ret mange. Jeg er på ferie hernede og keder mig lidt, så jeg har tændt for tv-apparatet, og sidder nu, og lytter til en temmelig ophedet debat i grækernes folketing. Hold fast, de snakker meget, hurtigt og højt! Der bliver en masse, at skrive ud til dagens referater. De to store personligheder er virkeligt oppe at skændes. Det kan man se på deres ansigtsudtryk, og man kan høre det på deres stemmer. Det er meget anderledes i forhold til en debat i det danske folketing.

Debatter

Jeg tror, debatten handler om den nye aftale om Nordmakedonien. Så vidt jeg kan forstå, er det en koalitionsregering, som er ved at bryde sammen, fordi en af ministrene har trukket sig, fordi han ikke er enig i aftalen omkring Nordmakedonien. Kompliceret problem. Tænk, hvis Skåne løsrev sig fra Sverige, og ville kalde sig Danmark. Ville vi acceptere det derhjemme?

Men altså, de der damer, som sidder og transskriberer, de har virkeligt travlt. Jeg kan se, at fingrene flyver hen over tastaturet.
Gad vide, hvor mange sider A4, de får skrevet på en halv time. Mange. Helt sikkert.
Statsministeren skændes igen med lederen af oppositionen. Jeg ville ønske, at jeg forstod sproget helt. Jeg fanger et par floskler, jeg kender. Har lært lidt græsk til turistbehov. Men den her diskussion eller debat er spændende.

Åbne en kontorforsyning?

Landet har været i krise i mange år. Det siges, at de kommer ud af den nu. Det kan kun tiden vise, og jeg tror, at den ophedede debat, jeg lytter til, er et lille udtryk for, hvad alle grækerne har været igennem.

Jeg har tit overvejet at flytte herned. Men hvis jeg skulle bosætte mig her i landet, så ville jeg først undersøge muligheden for at åbne en forretning med kontorforsyning – lige ved siden af det græske folketing. Det må være en guldgrube.