Rust i bilen

Heldigvis har jeg en bilforsikring, som jeg kan bruge, når bilen har brug for førstehjælp. Som fx i går. Den ville bare ikke starte. Batteriet var fuldstændig dødt, fordi jeg havde bare glemt at slukke for vinduesviskerne, da jeg parkerede. Jeg havde dem sat til på det der trin, hvor de visker en enkelt gang, hviler i nogle sekunder, visker igen, hviler osv. Og fordi jeg havde tankerne alle mulige andre steder, så forlod jeg bilen uden at slukke for dem. Pokkers også.

Hjælp

Så her i formiddags måtte jeg ringe til forsikringsselskabet og få dem til at sende en af deres ’falck-biler’ herhen, så vi kunne få startet bilen. Det er ikke, første gang det sker, at jeg ringer til dem af den grund, så jeg var godt nok lidt flov. Men ham, der kom, og fik startet bilen, var sød og sagde, at det sker for alle. Vi glemmer sådan nogle ting. Og selv om nogen har smarte, nye biler, der advarer dem om, at noget er galt, når de trækker nøglen ud, så sker det for alle. Min bil er gammel og har ikke sådan et alarmsystem. Så når jeg glemmer – ja så får jeg ikke en advarsel. Jeg får så problemet, når jeg skal bruge bilen næste gang.

Fik bilen i gang

Vi fik bilen i gang, og jeg kørte en lang tur. Mindst i halvanden time, bare for at være sikker på, at batteriet blev ladet op igen. Imens tænkte jeg på, om jeg egentlig ikke burde skrotte bilen. Og købe mig en ny. En af dem, der dytter, når jeg glemmer at slukke for lys eller vinduesvisker. Imens jeg kørte, overvejede jeg, hvilken bil jeg ville købe, hvis jeg skulle have en ny. Det kunne jeg slet ikke tage stilling til i virkeligheden. Jeg synes, at en bil er et ret ligegyldigt, men nødvendigt transportmiddel, så jeg har sådan set ikke nogen mening om det. Det eneste, jeg vægter højt, er, at den skal være sikker. Og ikke for stor. Jeg har ikke brug for en stor bil. Heller ikke en bil, der kan køre vanvittigt hurtigt.

Elektrisk måske?

Jeg overvejede muligheden med en elektrisk bil – ruster de? Der er både plusser og minusser ved dem. Til de største plusser hører nok, at de ikke bruger så meget energi, og at de ikke larmer. Til minusserne hører, at den generelle infrastruktur ikke er god nok – endnu. Jeg slog tanken om en elektrisk ny bil fra mig. Jeg havde jo fået at vide. sidste gang, jeg havde min bil til service, at hvis jeg lige sørgede for at få den behandlet med undervognsbehandling og rustbeskyttelse, så kunne den sagtens transportere mig rundt i mange år endnu.Jeg ved godt, hvor det skal være: Her.

Hjemme igen efter køreturen besluttede jeg mig derfor at kaste en sten efter tanken om en ny bil. Jeg satte mig ned ved min pc og begyndte at lede efter det sted, hvor jeg tidligere har sendt min bil til undervognsbehandling her på Fyn. Jeg fandt det og ringede op. Jeg skal aflevere bilen på tirsdag i næste uge, og så kan jeg hente den igen onsdag eftermiddag.