Ny postkasse

Den division af spejdere, som vores datter er tilknyttet, har en helt fantastisk velbeliggende spejderhytte i udkanten af et skovområde ikke ret langt fra byen. Divisionen består af tre spejdertroppe, så hytten bliver brugt flittigt. For et par måneder siden kunne spejdernes ledere konstatere, at hytten på nogle områder trængte til renovering. Blandt andet var der et par utætheder i taget, som det var tvingende nødvendigt at få gjort noget ved.

Derfor fik alle spejderne et brev med hjem til forældrene, for man havde besluttet at forsøge at få udført det nødvendige arbejde ved frivillig arbejdskraft, for der var ikke for mange penge at rutte med. Forældrene kunne så ringe og tilmelde sig, og så blev der fastsat et tidspunkt for et forberedende møde ude i spejderhytten.

Der var heldigvis mange, der gerne ville bruge et par weekender på at sætte spejderhytten i stand. Og blandt dem var der også et par professionelle håndværkere, som villigt stillede sig til rådighed som ledere af arbejdet.

En af dem er tømrermester og i øvrigt far til vores datters bedste spejderkammerat. Han påtog sig opgaven med at købe de nødvendige materialer ind, så det hel var klart til den første arbejdsweekend. Da vi mødtes til den lørdag morgen, fortalte tømrermesteren i øvrigt, at han havde formået Danmarks største producent af søm og skruer, NKT, til at sponsorere alt, hvad der skulle bruges af søm, skruer og beslag, og det betød faktisk en ganske stor besparelse på projektet.

Vi hyggede os vældigt med byggearbejdet på spejderhytten, og den elektriker, der var med i flokken, sørgede for at trække kabler til den udendørs belysning, som spejderne har savnet i flere år.

Uden på hytten ved siden af indgangsdøren har i mange år hængt en lille kasse af træ, som landposten har lagt post i, for det er sådan, at spejderdivisionens officielle postadresse netop er i spejderhytten. En af de andre forældre havde valgt at sponsorere en ny postkasse til spejderhytten, fordi han gerne ville have hjulpet med arbejdet men desværre var forhindret på grund af en længere udlandsrejse.

En af mine opgaver blev at sætte den nye postkasse op på ydervæggen. Vores tømrer sagde til mig, at jeg kunne bruge hans boremaskine til arbejdet, for jeg havde ikke selv medbragt min, for jag har ikke en batteridrevet maskine, så jeg mente, det ville være for upraktisk med min mere end 10 år gamle maskine, så  jeg lånte tømrermesterens.

Det var en pragtfuld bore- og skruemaskine at arbejde med, og jeg måtte endnu en gang konstatere, at gedigent værktøj gør den slags håndværksmæssige opgaver langt lettere at udføre. Og jeg bestemte for mig selv, at jeg ville købe en ny boremaskine magen til tømrerens, som var en Makita.

Om søndagen i arbejdsweekend nummer to havde vi planlagt at afslutte arbejdet ved frokosttid, og vi nåede også at blive færdige. Derefter skulle renoveringen af hytten fejres lidt, og et par af de voksne spejdere kom ud til hytten, og så blev der smidt masser af pølser på en Weber gasgrill, de havde medbragt. Vejret var med os, så det var virkelig hyggeligt.