Skifter til KPK

Når man bor i hus, så har man altid noget at lave. Hvis det ikke er rengøring eller havearbejde, så er det en eller anden reparation, fornyelse eller udskiftning. Jeg tror, at du ved lige præcist, hvad jeg taler om. Der er altid noget, der kan forbedres eller laves om.
Sådan er det også hos os. Lige nu har vi et projekt, der handler om, at vi skal have lavet en tilbygning til huset. Vi vil gerne have 30 m2 mere, som skal laves til et legerum til børnene. Vi har fået en arkitekt på opgaven, som har tegnet en løsning. Det ser fint ud, og han er ved at indhente byggetilladelsen. Det tager noget tid, og vi er lidt utålmodige. Men vi må vente.

Altid noget

Men når man venter, så kan det ske, at man hitter på andre ting, der skal gøres. Og jeg har da også fundet noget, som jeg egentlig synes, at vi skal have gjort, når vi nu alligevel skal i gang med byggerod her på matriklen. Det handler om udskiftning af vinduer. Fordi vi får lavet den tilbygning, så vil der blive lidt mørkt inde i stuen, som tilbygningen svinger ud fra. Jeg talte med arkitekten om det. Han foreslog, at vi fik sat sådan nogle kæmpevinduer i, så vi kunne få mere dagslys ind i rummet. Han kaldte det for gulv til loft vinduer.

Vinduesfirmaer

Han nævnte også nogle firmanavne. Bl.a. Velfac vinduer og Rationel Vinduer.  Endelig fortalte han om et firma, der hedder KPK Vinduer – det lød faktisk godt. Jeg spurgte ham, om vi også skal have tilladelse til at lave den udskiftning. Han fortalte mig, at det regnede han med. Han ville kontakte kommunen og sørge for, at det ikke ville give os længere ventetid.

Så han fik spidset sine blyanter. Lavede de tekniske tegninger og en lille ændring i ansøgningen om byggetilladelse. På en eller anden måde formåede han at få den lille ændring ind i mappen med alle papirerne vedrørende byggetilladelsen til udvidelsen. Der skulle således ikke ansøges om to byggetilladelser, men kun om en. Rart nok, at vi ikke skal igennem bureaukratiet to gange. Han ringede til mig i går og fortalte, at han har talt med kommunen, og at han fik at vide, at tilladelsen bliver udstedt i den kommende uge. Det var jo en god nyhed.

Så kan vi starte

Det betyder, at vi kan sætte i gang med byggeriet, og hvis alt går som planlagt, så kan vi regne med, at vi har et nyt legerum til børnene om en lille månedstid. Desværre vil det tage lidt længere tid at få udskiftet vinduerne. Firmaet, som vi har bestilt dem hos, har meget travlt, og vi må vente på, at de kan få lavet de store gulv til loft vinduer efter målene, vi har angivet. De har dog lovet os, at de kan have vinduerne færdige i løbet af anden halvdel af februar. Hvis det passer, og hvis vi kan lave en aftale med murerne og montørerne om, at de giver os førsteprioritet, så kan vi håbe på, at vi kan nyde forårssolen inde i vores stue.