Tab af varme fra loftet

Det er et smukt gammelt hus. Vi har lige købt det. Vi vil gerne bo i det. Men først, når vi har fået lavet nogle forbedringer i det. Fx vil vi rive nogle vægge ned, så vi kan få større rum og mere lys ind i dem. Det betyder, at der også skal bankes huller i ydermurene til nye vinduer. Men inden vi kan gå i gang med den slags projekter, så skal hele husets tag først repareres. Det i sig selv er et ret stort projekt. Det er nok det projekt, som vi vil starte med, fordi det vil tage lang tid. Der er nemlig ikke tale om blot reparation af taget. Der er også tale om, at der skal laves ny loftsisolering.

Råd i træet?

Vi har jo fået at vide – via tilstandsrapporten – at der er gået råd i nogle af spærene oppe under taget. Og der skal laves en sikker gangbro deroppe så rummet faktisk kan bruges – fx til lagring af ting, vi ikke bruger til dagligt. Du ved: Julepynt og soppebassin og den slags. Vi regner med, at projektet kan færdiggøres i løbet af nogle måneder, og at vi – når det projekt, er ved at nå til vejs ende – kan starte på projektet, der handler om nedrivning af vægge inde i huset og opsætning af nye vinduer. Når det er gjort, skal der så bare males, og trægulvene skal slibes og lakeres. Derefter skal der så sættes et splinternyt køkken op, og så er vi klar til at flytte ind.

Næste forår er håbet

Vi håber, at vi kan flytte ind i huset til næste forår. Det er et ambitiøst projekt, vi har kastet os ud i. Det ved vi godt. Vi er sådan set også forberedt på, at der kommer forsinkelser undervejs. Der kan opstå sådan nogle ting, som fx dårligt vejr, som vil forhindre, at håndværkerne kan arbejde udenfor. Det er også grunden til, at vi starter med reparationen af taget og følger op med loftsisoleringen først. Vi kan jo godt håbe på, at vejret vil tillade, at håndværkerne kan udføre arbejdet.

Men der kan også opstå andre problemer. Fx så har jeg en lille frygt for, at der vil være forsinkelser fra forskellige leverandørers side med hensyn til byggematerialer. Vi har jo valgt nogle ret specielle tagsten, som skal lægges på taget. Og med alt det der halløj, vi hører om angående forsinkelser i transport af varer, så er det slet ikke usandsynligt, at der vil være forsinkelser.

Vi tager det i stiv arm

Det må vi bare tage, som det kommer. Vi må håbe, at alt går, som vi har planlagt det. Og så må vi ellers bare glæde os til at kunne flytte ind, når husets forbedringer er lavet. Økonomien i projektet? Ja, den er ikke problematisk. Vi har sparet op i mange år. Vi har fået nogle gode betingelser på vores lån. Så det bør ikke være en kilde til bekymring. Vi fik jo også et ret stort nedslag i prisen for huset. Den forrige ejer ville bare af med huset i en fart. Heldigvis for os.