De bedste nye vinduer

Selvfølgelig er det smart at spare nogle penge på forskellige indkøb, men da jeg for nogle få måneder siden stod i den situation, at jeg skulle have skiftet fire af vinduerne i vores hus, valgte jeg nu alligevel ikke at følge et råd fra en af mine naboer, Per, som jeg udmærket kender og ved, at han er en særdeles sparsommelig mand.

Hans råd gik ud på, at jeg skulle finde nogle passende vinduer i et stort nedbrydningsfirma ikke ret langt fra, hvor vi bor. Her kan man købe brugte, men i mange tilfælde næsten nye vinduer til meget gunstige priser, fortalte han. Men jeg var faktisk ikke interesseret i at sætte gamle vinduer i vores hus, så jeg gik i stedet på jagt efter nogle nye.

De øvrige vinduer i vores hus blev skiftet for tre år siden, og da monterede jeg selv nogle gedigne Rationel vinduer, så det var selvfølgelig oplagt, at de fire resterende også skulle være af det fabrikat.

Så jeg gik på nettet og søgte efter Rationel Vinduer i Køge, hvor vi bor, men det havde jeg nu ikke det store held med. Ganske vist var der et par firmaer, der forhandlede disse vinduer, men de havde ikke den rigtige størrelse på lager og skrev på hjemmesiden, at man måtte påregne mindst seks ugers leveringstid, og så længe havde jeg ikke lyst til at vente.

Så jeg bredte min søgning længere ud, for der måtte selvfølgelig kunne findes nye vinduer på Sjælland, som man ikke skal vente på i mange uger. Men det var faktisk ikke så let, og på en af de hjemmesider, jeg surfede rundt på, kunne jeg læse mig til, at markedet efterhånden havde udviklet sig sådan, at der stort set ikke produceres vinduer i standardmål. Men her er det bedste alligevel: http://www.skift-vinduer.dk/vinduer-dore

Derimod bestiller man sine vinduer i de mål, man skal bruge, og så er der typisk omkring seks ugers leveringstid på dem. Logisk nok, tænkte jeg, for de færreste er vel interesseret i at lade standardmålene på vinduer være afgørende for, hvordan et nyt hus skal se ud.

Jeg var efterhånden ved at indstille mig på, at jeg kunne blive nødt til at udskyde mit projekt med udskiftning af vinduerne i de nævnte seks uger, hvilket ærgrede mig en del. Men så smilede heldet alligevel til mig en dag, da jeg sad på min arbejdsplads inde i København og læste adspredt i en ugeavis, der lå i kantinen.

Her faldt jeg over en annonce for netop Rationel vinduer. Det var et firma, der reklamerede med stærkt nedsatte vinduer i mange forskellige størrelser, så jeg ringede til firmaet for at forhøre mig om, hvorvidt de også havde den størrelse vinduer, jeg stod og havde brug for.

Det havde de, og det blev understreget, at til den pris var der tale om, at man selv skulle hente sine vinduer i firmaet. Det var heldigvis ikke noget problem, for jeg har en stor trailer til min bil, så jeg uden problemer selve kunne hente de fire vinduer i København og køre dem hjem til Køge.