DOLK – knive og multitools til arbejde og fritid

I dag har jeg lovet Peter, som  er en god ven af familien, at slå et slag for hans nye projekt, DOLK. DOLK er Peters nye butik, hvori han sælger knive og multitools til spejdere, friluftsmennesker og gør-det-selv folk over hele Danmark.

Første gang, jeg hørte ideen om at starte en butik med så snævert et sortiment, må jeg indrømme, at jeg trak lidt på smilebåndet. Men efter at have vendt ideen med Peter – og tænkt igennem, hvor mange danskere, der egentlig har brug for og glæde af en kniv hver eneste dag, kunne jeg godt se meningen med galskaben.

Det er jo ikke kun er voldsmænd og terrorister, som går med kniv, selvom politikerne somme tider lader os tro det med den ene stramning af våbenloven efter den anden. Fiskere, tømrere, landmænd og sågar politiet går til dagligt med multitools i bæltet… Så hvorfor ikke åbne en butik, hvor folk kan finde den kniv, de er på udkig efter. Det giver da super god mening.

Hos DOLK skal alting naturligvis ske under ordnede forhold: Holdet bag butikken følger debatten om den danske knivlov tæt – og indordner sig, naturligvis, efter gældende regler. Du vil derfor ikke finde sabler, butterfly-knive eller vilde økser, som du måske har set i lignende knivbutikker i Tyskland og på feriesteder i sydeuropa. Herunder har jeg listet en række af de slags knive, du vil finde på hylderne hos DOLK:

  • Schweizerknive: Schweizerkniven er, velnok, den mest berømte og populære knivtype af dem alle. En rød lille sag, som er springfuld af praktiske funktioner som saks, neglefil, dåseåbner, proptrækker o.lign.
  • Svampeknive: Svampejagt er, igen, blevet populært i Danmark. Og derfor finder du selvfølgelig også et bredt udvalg af smarte svampeknive, som gør plukning af svampe lidt lettere.
  • Foldeknive/lommeknive: Små praktiske knive til hverdagsbrug. Perfekt at have ved hånden, når et æble fra haven skal skæres, hvis et stykke snor er gået i hårknude eller en sten skal lirkes ud af skosålen.
  • Dolke: Kvalitetsknive til spejdere og friluftsfolk, som skal snitte eller udføre arbejder, som kræver en smule mere end en lille lommekniv.
  • Dykkerknive: Undervandsjagt siges, ligesom mountainbiking, at være “det nye golf”. Unge som gamle har kastet sig over snorkling med harpun – og her skal man naturligvis også bruge en kniv, når fisken skal ordnes eller harpunen skæres fri.
  • Jagtknive: Jægere er kendt for at være vilde med godt udstyr og grej. Og især knive er noget, de ihvertfald ikke vil gå ned på. Hos DOLK finder du et stort udvalg af knive til jagt.

Nyheder og gode tilbud

Foruden ovenstående kategorier, vil der løbende komme nye knivtyper og modeller til. Peter er lige nu i fuld gang med at finde leverandører og købe ind, så butikken kan blive klar til åbning i første halvår 2016. Og har du nogle ideer eller ønsker til sortimentet, skulle jeg hilse og sige, at han hellere end gerne hører fra dig.

Hvis du vil vide mere om butikken – og have nyheder og gode tilbud inden for knive, multitools og friluftsliv generelt, vil jeg anbefale dig at tilmelde dig nyhedsbrevet på www.dolk.dk.