Design af webshop betyder alt

At design har en stor betydning for vores perception af det, vi ser, er der vist ikke mange, der sætter spørgsmålstegn ved – men det stopper ikke ved perceptionen. Design har en yderst direkte indflydelse på vores vurdering af, om vi har lyst til at købe eller ej. Og når det gælder handel på nettet – altså webshops – er det skrigende vigtigt, at der designes med maksimal effekt for øje.

Webshop design anno 2016

Der var tidligere en meget stor tolerance hos nettets handlende i forhold til design, men de senere års ekstreme vækst i e-handel har blandt meget andet betydet en opkvalificering af de handlende. De forventer ganske enkelt mere professionel webshop design, end de gjorde tidligere. Der er en ikke ringe mængde psykologi involveret i at finde både de rigtige farver, den rette mængde white space, typer af knapper etc. for at ramme perfekt i forhold til en webshops målgrupper.

Webdesign og Google

I forhold til internettets absolutte magthaver – Google – er design også vigtigt. Det er det af flere årsager:

  • Mobilvenlighed – en webshop skal kunne vises korrekt på mobile terminaler
  • Bounce rate – en grim webshop har en høj bounce rate, der sender den ned i søgeresultaterne
  • Konverteringsoptimering – Google vurderer også på konverteringer

Hvor kan man få designet en webshop?

Der er et hav af udbydere i Danmark og faktisk også udenfor landets grænser, der tilbyder webdesign og webshopdesign. Ofte er det et spørgsmål om kemi, når ellers det professionelle er på plads – det er jo ganske vigtigt, at man er i stand til at kommunikere og have fælles fodslag med sin webdesigner i et projekt.

Vi kan da nævne Jacob Leander ApS – http://www.jau.dk/ – som en absolut god og professionel webdesigner, der til fulde kan levere varen i relation til ovenstående.

Faktisk er det som udgangspunkt vores anbefaling, at man ikke går udenlands med disse opgaver, da det meget ofte ender i større udgifter, end man forventer. Traditioner i relation til design og webdesign spiller også en stor rolle – skal du sælge i Danmark, skal designet også være dansk i sin stil.