Ekstra RAM

Det fik nogle afledte udgifter, da vores søn, Rasmus på 12 år, var ude for et færdselsuheld for nogle uger siden. Rasmus kom cyklende på en cykelsti, da en personbil svingede ind på cykelstien, fordi den skulle dreje til højre. Men føreren havde overset Rasmus, som blev ramt af bilen og slynget til jorden. Udover nogle knubs og hudafskrabninger pådrog han sig et kompliceret brud i det ene knæ, så han måtte have benet i gips og holde sig i ro i op mod fem uger.

Det var hårdt for Rasmus at måtte blive liggende på sofaen hele dagen og ikke kunne komme ud sammen med kammeraterne, men han havde glæde af vores bærbare computer, som han kunne bruge til at spille en masse spil på nettet.

Jeg vidste godt, at arbejdshukommelsen i vores bærbare nok ikke var helt up to date, men nu blev det da i høj grad tydeligt, for mange af de spil, Rasmus gerne ville hygge sig med, kunne den næsten ikke klare.

Det var synd for Rasmus, så jeg tog den bærbare med ind i en specialforretning reservedele til computer for at høre, om de kunne hjælpe med det problem. Det kunne de heldigvis, og ekspedienten kunne straks se, at der sagtens kunne installeres mere ram i vores bærbare.

Jeg blev stillet overfor spørgsmålet, hvor meget ekstra ram til computer, jeg ville have installeret, og da jeg fik at vide, at prisforskellene mellem de forskellige styrker var temmelig lille, valgte jeg at få installeret så meget ekstra ram, at computerens arbejdshukommelse blev mere end fordoblet.

Mens jeg var i forretningen kom jeg i tanker om, at det derhjemme var lidt besværligt med den ledning, Rasmus var nødt til at have trukket hen til sofaen, så han kunne oplade batteriet i computeren, for det kan slet ikke holde strøm sådan en hel dag. Derfor spurgte jeg, om de også havde batterier til bærbare computere, og selvfølgelig havde de det – endda et righoldigt udvalg til de forskellige fabrikater og med forskellige kapaciteter.

Så jeg valgte også at købe sådan et ekstra batteri til bærbar, så Rasmus bare kan skifte batteriet ud, når det er ved at løbe tør for strøm. Og så kan vi sætte batterierne til opladning om aftenen og natten, når han ikke bruger den bærbare.

Rasmus blev glad for mine nyanskaffelser, som selvfølgelig havde kostet en hel del, men der følger nu en gang noget med, når en knægt i den alder bliver lænket til sofaen i en periode. Ganske vist kan han godt lide at læse, men der skal naturligvis også andre former for underholdning til.

For vi voksnes vedkommende er det ikke nogen væsentlig gene, at Rasmus bruger den bærbare så meget, for vi har også en stationær computer, som vi så kan bruge i stedet. Det betyder ganske vist, at vi må gå ind på kontoret, hver gang vi for eksempel skal finde et eller andet på nettet, men den ulejlighed gør vi os selvfølgelig gerne af hensyn til vores skadede søn.