Evighedsstudent?

Af og til spekulerer jeg på, om min kusine Tina nogensinde bliver færdig med at uddanne sig. Her for nylig startede hun nemlig på sin tredje uddannelse, idet hun er begyndt at læse psykologi, hvilket jeg faktisk godt kan forstå, for Tina har altid haft en dyb interesse for andre mennesker på det psykiske plan, og jeg er også overbevist om, at hun kan blive en fremragende psykolog.

Men det ser ud til, at Tina er typen, der tager en uddannelse og virker i det pågældende fag i nogle få år, hvorefter hun får lyst til at prøve noget andet. Oprindelig uddannede Tina sig som lærer, og hun fungerede også som sådan på en almindelig folkeskole de første fem år efter, at hun var blevet færdig på seminariet.

Det var også i løbet af de fem år som lærer, at Tina fik sine to børn, og man skulle jo mene, at hun med et fuldtidsjob og to små børn havde nok at se til, men hun kunne heller ikke i den periode af sit liv holde sig fra mere uddannelse. For eksempel supplerede hun sin læreruddannelse med en pædagogisk diplomuddannelse, som hun gennemførte ved at være flittig med bøgerne og internettet om aftenen, når børnene var lagt i seng.

Hvad hun havde tænkt sig med den diplomuddannelse, står vist hen i det uvisse, og jeg har en stærk fornemmelse af, at Tina har et indbygget behov for hele tiden at tilegne sig ny viden, uden at det egentlig behøver at have et præcist sigte.

Trods hendes evige lyst til mere uddannelse kom det for mig som noget af en overraskelse, da hun fortalte, at hun havde sagt sin stilling som lærer op for at begynde sin uddannelse til psykolog. Hun har altid givet udtryk for, at hun var glad for sin lærergerning, og især nød hun de mange timer i sport og idræt, som er et af hendes linjefag.

Hun har det store held, at hendes mand er en meget tålmodig sjæl, der nærmest pr. automatik bakker hende op, hver gang hun får en ny ide om en eller anden form for kursus eller ny uddannelse, og det har han også gjort i forhold til hendes nyeste ide om psykologistudiet.

Tina sigter på at blive selvstændig erhvervsdrivende som psykolog, når hun er færdig med uddannelsen. Hun ser frem til at kunne hjælpe mennesker med psykiske problemer, og det passer fint med min opfattelse af hende, for hun er en kvinde, der altid har det rigtig godt, hvis hun har kunnet hjælpe andre med et eller andet. Muligvis vælger hun at udbygge med en coachinguddannelse også: http://www.finduddannelse.dk/coaching-kurser-for-erhvervslivet

Og som sagt er jeg ikke et sekund i tvivl om, at hun kan blive en dygtig psykolog, når hun i kraft af sin uddannelse bliver i stand til at se ind i andre mennesker og finde frem til, hvad der er årsag til deres psykiske problemer. At hun er god til at tale med mennesker af enhver slags er i hvert fald helt sikkert, og her hjælper hendes baggrund som pædagog formentlig godt til.