Fabrikatet har en vigtig betydning

Når du står over for købet af en ny vaskemaskine, er der mange ting, du skal tage stilling til. Alt efter, hvor du finder vejledning henne, vil der være fokus på forskellige elementer, som du skal tage med i dine overvejelser. Disse elementer vil blandt andet være omdrejninger, energiklasse og andre features som læner sig op ad vaskemaskinens ydeevne.

En væsentlig faktor for købet af din vaskemaskine er imidlertid noget så simpelt som fabrikatet af din vaskemaskine. Denne beslutning er med til at fastsætte kvaliteten af din vaskemaskine, og dermed dens holdbarhed henover tid. Et andet element, som fabrikatet har betydning for, er muligheden for service. Håbet er naturligvis, at din vaskemaskine aldrig får brug for service, men uheldet kan ske at være ude. Og i sådan et tilfælde er det vigtigt, at du har mulighed for at få service på din maskine samtidig med, at der er lettilgængelighed til de nødvendige reservedele. Har du købt en vaskemaskine af et ukendt fabrikat, kan du opleve, at det er billigere for leverandøren at give dig en helt ny vaskemaskine frem for at køre reklamation på den. Dette skal du lade være en rimelig kraftig indikator på vaskemaskinens kvalitet.

De fleste producenter inden for vaskemaskiner har et bredt sortiment af vaskemaskiner. Besøger du vilkårlig forhandler på internettet, vil du erfare, at Miele eksempelvis har billige vaskemaskiner til omkring 5800 kr, hvor deres dyreste vaskemaskine ligger i en prisklasse på godt 25.000 kr. For de fleste vil sidstnævnte være uhørt mange penge for de fleste, og man kan spørge sig selv, om den virkelig er de ekstra penge værd? Svaret på dette er, at den dyre vaskemaskine ikke er bedre rent driftsmæssig, men den kan til gengæld meget mere end den billigere model. Ofte vil det nemlig være sådan, at producenter ikke differentierer deres vaskemaskiner ud fra driftssikkerhed, men derimod ud fra forskellige features. Jo dyrere en vaskemaskine er, desto mere kan den i forhold til specielle programmer og særlige funktioner. Det, du derfor betaler de ekstra penge for, kan være alt fra en større tromle, lys i tromlen, bedre centrifugering, mulighed for udskudt start og lignende. Det vil variere fra producent til producent, hvad de vælger at krydre deres topmodeller med, men dette kan du finde ud af meget mere om i din research af vaskemaskinen.

Ovenstående viser derfor, at det er en myte at pris og kvalitet hænger sammen inden for vaskemaskiner; i hvert fald hvis du arbejder inden for den samme producent. Derimod er der en sammenhæng på pris og kvalitet de forskellige producenter imellem. Uden at fremhæve nogle frem for andre, så er visse hvidevareproducenter i en væsentlig bedre klasse end andre. Du har måske allerede en forestilling om, hvem der befinder sig hvor, og ellers kan du med garanti finde inspiration på nettet. Ønsker du en mere nærgående analyse af forskellige vaskemaskinemodeller og en sammenligning på tværs af fabrikanter, kan du med fordel købe adgang til www.taenk.dk. Her finder du de nyeste tests af vaskemaskiner, og for blot 50 kr. kan du blive væsentlig klogere på, hvilken vaskemaskine du skal investere i.