Kat og hund skal spise godt

Hunde og katte er par excellence de mest populære kæledyr i Danmark. Derfor er der også en stor industri bagved, der leverer hundemad og kattemad til de kære kæledyrsejere. Ved du, at størstedelen af det foder, der sælges til hunde og katte er af så lav kvalitet, at det slet ikke burde være lovligt at sælge det? Sådan er det faktisk, og det skyldes en kombination af en grådig industri og det faktum, at alt for mange mennesker er alt for nærige.

Når der ikke er “råd til” at købe ordentligt hundefoder som for eksempel det, der sælges i specialbutikker som Gilpa, efterspørges der billige løsninger. Nogle mennesker er endda så tåbelige, at de fordrer deres hunde med rester fra middagsbordet, hvilket er yderst skadeligt for hunden. Og for katte også for den sags skyld – omend de tolererer lidt mere “skidt mad” end hunde gør det.

Billigt hundefoder sælges så i supermarkeder etc., og det består af det argeste affald, masser af mel, benmel og slagger. Meget ofte er det allergifremkaldende, og det indeholder kun sjældent de næringsstoffer, en hund eller kat skal have. Ofte er næringsværdien lav og indholdet af kulhydrater højt – det gør hundene fede.

Katte har lige så eksplicitte behov for ordentlig mad som hunde har det – og som mennesker har det. Lad mig sige det ligeud: Hvis du ikke vil ofre det, det koster at købe ordentligt hundefoder og kattemad, bør du slet ikke have hverken hund eller kat!

Er du så fornæret, er du sikkert heller ikke villig til at betale dyrlæge, når det er nødvendigt. Alt i alt er det en investering og en løbende omkostning at have hund eller kat, og det skal man være indstillet på, inden man begiver sig ud i at have sådan et dyr.

Allergi hos hunde?

Mange hunde lider af allergier – dels grundet elendigt foder og dels grundet diverse kemikalier i vores husholdninger. Hvis din hund har allergi, er det første sted at kige: Foderet. Tag et kig på dette udvalg af allergivenligt hundefoder – måske du skal starte der.