Maksimal volumen i fint hår

Volumen er noget de færreste siger “nej tak” til. De fleste af os drømmer sågar om at tilføre lidt ekstra volumen til vores hår, særlig dem af os, der er beriget med fint, skandinavisk hår. Derfor dykker vi ned i 5 gyldne veje mod et smukt og mere fyldigt hår.

Start med den rigtige klipning

Det her virker måske banalt, men den rigtig klipning er alfa omega for, hvilke muligheder du har for at pumpe masser af fylde ind i dit hår. Men hvad er så den rigtige klipning? Svaret afhænger naturligvis af personen, der spørger. For en klipning afhænger både af din hovedform og af dit hårs karakter – og så naturligvis også af dine præferencer. Men der er dog nogle almengyldige forholdsregler, som man bør have in mente.

Har du fx helt fint skandinavisk hår, så kan det godt være at gøre at du gør dig selv en bjørnetjeneste ved at lade håret gro langt. For det helt fine hår har det med at knække og spalte nemmere og har ofte ikke styrken til at vokse sig meget langt. Til gengæld, så er fint hår markant lettere end tykt hår og kan derfor opnå et mere naturligt løft ved en kortere klipning. En lang page kan fx få fint hår til at fremstå luftigt og dermed fyldigere. Nogle tyer til etageklipning, men hvis håret er til den helt fine side, kan dette faktisk give bagslag og få håret til at frem tyndere. Tal altid med din frisør om dine ønsker og vær realistisk omkring, hvad der reelt set kan lade sig gøre med din hårtype.

Vask håret med de rette produkter

Hårvask er den hårpleje vi oftest udsætter vores hår for. Men mange undervurderer vigtigheden af målrettet hårvask. Derfor bør du anskaffe dig den helt rigtige shampoo og conditioner til dine behov. Har du brug for et løft, så bør du gå målrettet efter volumegivende produkter. For tro det eller ej, så gør det en markant forskel hvilke produkter du vælger til din hårvask. Og der findes mange gode bud på markedet, bl.a. har Redken udviklet flere produkter til formålet, heriblandt deres High Rise Volumen Shampoo og Conditioner, som giver dit hår et tiltrængt løft helt nede fra rødderne. Redken står også bag en Beach Volume Texturizing Shampoo, som giver dig et fyldigt look, som havde du tilbragt en hel dag ved havet. Vi anbefaler desuden at du så vidt muligt undgår at vaske håret alt for ofte. I sidste ende, så slider hårvask på håret og hårvasken gør at hovedbunden producerer mere olie, hvilket får håret til at klaske sammen og se fedtet ud.

Do’s and don’t ved styling af fint hår

Når du skal style dit hår er det vigtigt at du vælger de rigtige styling produkter til din hårtype. Det fine skandinaviske hår kan nemlig hurtigt ende med at blive tynget i stedet for løftet ved brug af for mange eller for tunge stylingprodukter. Gel og voks er fx to stylingprodukter, der ofte har en dårlig indvirkning på det hele fine hår, da dette produkter simpelthen er for voldsomme til de tynde hårstrå. Du skal derimod går efter lette mousser, saltvandssprays, cremer og hårpudder. Særligt hårpudder og saltvandsspray er to formidable produkter til det helt fine hår, da der skal virkelig meget til for at de tynger håret. Redken har fx udviklet en hårpudder kaldet Style Connection Powder Grip, som giver masser af lækker tekstur og fylde til fint hår. Redken står også bag en hårskum, der hedder Volume Guts 10, som også pumper masser af volumen ind i det fine hår. På Luxplus kan du finde mange forskellige stylingprodukter til fint hår, bl.a. fra Redken.