Nøgleskab fra Justmore

Her i weekenden, der lige er overstået, har jeg været hjemme på gården. Mine forældre bor der stadigvæk. De vil ikke væk derfra. Jeg synes godt nok, at de har rigtigt meget plads at boltre sig på. Men de elsker stedet. Min mor elsker stedet på grund af naturen og de dejlige dyr, de holder. Min far elsker stedet, fordi der er en stor lade, som han faktisk bruger som garage. Han elsker nemlig veteranbiler. Han kan bruge timer på at sætte en gammel bil fuldkommen i stand. Han elsker at køre ture i dem. Den ene dag er det en gammel Ford, han kører i. Den næste kan, det være den der lækre BMW, som han købte alt for dyrt på en auktion. Han har 7 biler foruden den bil, som han kører i til hverdag. Og så har min mor, også sin egen lille bil.

De hygger sig

De hygger sig. De er meget aktive og deltager i det lokale samfund. De har ikke isoleret sig på gården, sådan som jeg troede, de ville gøre det, da de flyttede derud for godt 6 år siden nu. Jeg var oppe for at besøge dem, fordi vi skulle lige koordinere vores juleaktiviteter. Min familie og jeg skal holde juleaften hos dem. Min bror kommer også med sin familie. Men derefter tager mine forældre på spa-ophold et eller andet sted i Jylland. Så de kan ikke komme til den årlige julefrokost, hvor mine onkler og tanter og deres familier også deltager. Så de ville lige høre, om jeg ville lave det om til nytårsfrokost i stedet for julefrokost.

Det store arrangement

Som du kan forstå, er det mig, der står for det store familiearrangement i år. Men jeg måtte sige til dem, at det kan jeg ikke. De fleste ved, at julefrokosten bliver afholdt d. 25. december. Og de fleste har sikkert også tømmermænd d. 1. januar. Så nej. Julefrokosten må lide under deres fravær. På trods af det negative svar på deres spørgsmål, så hyggede vi os meget. Min far tog mig med ud at køre en tur i en af sine gamle biler. Det var ret sjovt. Han elsker at køre ud i naturen. Men han er ved at blive glemsom. Han brugte mindst en halv time på at finde den rigtige bilnøgle. Det var lidt irriterende at stå der – fuldt påklædt med tyk vinterjakke, hue og halstørklæde og vente på ham.

Et nøgleskab er svaret

Men det gav mig den idé, at han skal have et nøgleskab i julegave. Så kan han hænge alle sine bilnøgler ind i det – og altid finde dem hurtigt. Det lykkedes ham at finde nøglen. Og vi kørte en dejlig tur. Vi kom forbi både strand og skov. Vi kørte ind på en hyggelig café og fik en god kop kaffe og en hyggelig snak, hvor jeg fortalte ham lidt om Justmore. Han fortalte mig, at han er lidt bekymret for min mor. Hun er meget træt. Hun har haft et grimt sygdomsforløb, som hun først nu er ved at komme sig helt over. Det er grunden til, at de har besluttet sig for at tage på spa-ophold. Det er noget, de vil gøre meget oftere fremover.