Thermotec og Estrich

Jeg er i praktik hos en arkitekt. Det er min drøm at blive arkitekt engang. Jeg elsker design. Jeg er god til at tegne. Men jeg var faktisk ikke klar over, at man ikke kun skal tegne huse eller møbler, når man er arkitekt. Det har jeg lært nu. Og det har sat en masse tanker i gang. Måske lidt dumme tanker, men jeg giver ikke op. Ikke endnu.

Gulvisolering

Jeg fik nemlig til opgave at læse om gulvisolering. Arkitekten, som jeg er i praktik hos, har en stor opgave. Han er ved at tegne et stort boligkompleks, hvor der skal være forskellige indkøbsmuligheder i stueetagen. Der skal også være forskellige muligheder for forskellige erhvervsdrivende at leje sig ind. Fx advokater eller revisorer.

Han er ved at lægge sidste hånd på tegningerne og skal i gang med at lave et budget og en beskrivelse. Og det er det, jeg skal hjælpe ham med. Jeg troede, at jeg skulle tegne og illustrere, du ved, sådan som man ser det på de der sites. de forskellige bygherrer har om deres projekter. Men nej. Her skal jeg lære om gulvisolering! Jeg troede faktisk, at det var sådan noget, en montør, eller murer, skulle vide noget om, så jeg forstår det ikke helt. Han har godt nok forklaret mig, at han er nødt til at vide alt om materialerne og teknologierne, han vil bruge i bygningen. Det er jo ham, der taler med bygherren. Ikke håndværkeren. Den logik kan jeg sådan set godt forstå. Men hvis det virkeligt er sådan, så kan han jo dårligt få tid til at tegne sine ideer.

Thermotec gulvisolering

Lige nu er jeg så ved at finde ud af hvad gulvisolering så er. Ja, ordet siger det sådan. Det handler om materialer, der kan bruges til at isolere gulve med. Så de er varmere. Måske også så der ikke er så meget lyd, når man går på gulvet. Jeg har opdaget, at der er et nyt produkt på markedet her i landet. Det hedder Thermotec og er et isoleringsmateriale, man kan lægge under selve den del af gulvet, som man går på. Det skulle være nemt at arbejde med. Og det skulle være ideelt til varme- og lydisolering. Jeg kan bare ikke helt se, hvordan det spiller sammen med undergulvet. Der skal jo lægges et lag beton som gulv i bygningen, så det kan blive plant. Et gulv kan jo ikke være ujævnt. Det skal være jævnt og vandret. Måske i nogle tilfælde med en lille, bitte hældning. Men det der Thermotec materiale skulle altså være nemt at arbejde med. Og samtidigt effektivt.

Sammen med Estrich slidlagsgulv

Jeg har også set, at det kan bruges i forbindelse med noget, de kalder for Estrich slidlagsgulve. Det er det der undergulv, som man faktisk går på. Det er faktisk beton, som man så eventuelt kan lægge tæpper eller fliser ovenpå, så det ser pænt ud.
Så min forståelse er nu, at et gulv faktisk består af 3 lag: Et lag isolering – Thermotec – et undergulv (Estrich Slidlagsgulv) og så en gulvbelægning (Tæpper, fliser, træ…).
Har aldrig før tænkt over, at et gulv har tre lag!