PHP – vHost eller htaccess

Der er intet sjovere end at overvære nørders ofte livlige diskussioner – hvad enten de foregår i den virkelige verden eller på nettet. Ofte fortaber de sig fuldstændigt i tekniske detaljer, der går henover hovedet på vel 99% af befolkningen. Men det er jo også oplysende, og det er – uden tvivl – givende for de nørder, der deltager i debatterne (hvis de er lydhøre altså).

Skal der redirectes med htaccess eller PHP-vHost?

Ja – tro det eller ej – det var emnet for en ophedet diskussion i kantinen forleden, og bølgerne gik stadigt højere mellem to af vores absolutet stjernenørder ned efar webafdelingen. De var næsten ved at komme i totterne af hinanden til sidst, så jeg følte, at jeg måtte gøre et eller andet, inden det gik galt.

Jeg foretog en hurtig søgning på Google efter emnet, og jeg landede ind på en artikel om emnet: http://kim-tetzlaff.dk/redirect-guiden-php-vhost-htaccess.html

Den artikel var så soleklar i spyttet, at jeg gik over og afbrød dem, stilled emin tablet på bordet og sagde: LÆS!

Nå – de læste så, og der blev stille imens. Og så var de pludselig gået over til at LÆRE. Artiklen viste faktisk, at de begge havde lige meget ret og uret – men den indeholdt også en del nyt for dem begge.

Faktisk viste det sig, at bemeldte Kim Tetzlaff har skrevet adskillige gode artikler. Og at han hurtigt blev læst af alle folkene ned i webafdelingen. De brugte flere dage på at tale om hastighedsoptimering, cache plugins, htaccess og hvad ved jeg.

Det er altså dejligt, når selv fagligt særdeles dygtige folk kan lade sig rykke af andre, der er endnu dygtigere, ikke? Nu er Kim tetzlaff i hvert fald permanent på læselisten i deres RSS læsere og havd de nu bruger. Er han også på din?