Sådan vælger du den rette plaid

Jeg er vilde med plaider i bomuld i alle materialer, farver og faconer og er ved at indrette mit nye hus. Plaider er en god måde at få både hygge, funktion og farver ind i et hjem. De er dejlige på sofaen en kold aften eller til en lur på sofaen. De er gode at erstatte dynen med på en varm sommeraften, og de er gode til at lægge oven på din dyne en kold nat. Jeg bruger dem også i lænestole i stedet for puder til at give en hyggeligt look. Hvordan vælger du så den rigtige plaid?

 

Almindelige materialer du kan få plaids i:

Fleeceplaid: Et lækkert materiale med nærmest en børstet overflade, som er dejligt varmt og blødt.

Uldplaid: Uld kan komme fra lam, får, Cashmere geder, Angora geder, kameler, lamaer, alpakaer etc. Uld fra får eller lam er det mest almineligt brugte. Lammeuld er klippet af lam, der er yngre end 8 måneder gamle typisk. Merino uld er fra en bestemt race får, der har det fineste og blødeste lammeuld. Mohair er uld fra en Angora ged.

Bomuldsplaid: Bomuld kommer fra en bomuldsplante. Bomuld bruges til tøj, sengetøj og andre ting til hjemmet.

Silkeplaid: Silke er kendt for dens styrke, blødhed og varme og opfattes oftest som meget luksuriøse.

Dunplaid: Dun er meget let og er perfekt i sommermånederne. Du kan lægge en fleeceplaid over om vinteren, og du har et dejligt varmt tæppe.

Når du vælger materiale, skal du også se på, hvordan det transporterer fugtighed. Måske sveder du om natten? Naturlige materiale som bomuld, uld og silke er at foretrække. Syntetiske materialer som polyester, nylon og akryl skal du blive væk fra i dette tilfælde.

Hvis du har problemer med allergier, er det vigtigt at vælge et materiale, der kan vaskes i varmt vand. En bomuldsplaid er det perfekt valg i så fald.

Plaids kommer i mange størrelser. Der er mindre til sofaen og til lænestole. Der er i størrelser, der matcher en enkeltseng og en dobbeltseng, så mulighederne er mange. Og en flot plaid matcher i den grad it lækre sengetøj!Jeg kan godt til stuen lide plaids, der for eksempel har tunger, så de er med til at dekorere i stedet for bare at være firkantet og uden pynt. Plaids i indretningen kan også være med til at tilsætte farver og gøre det hyggeligt at se på. Hvordan bruger du så plaids i din indretning?

Du kan lægge dem i en stol som dekoration over ryggen eller ligefrem bruge dem til at sidde på. Det er perfekt, hvis du har husdyr, der godt kan lide at lægge i møblerne. Du kan også hænge plaids over armlænet på en stol eller sofa. I sengen kan du bruge dem til dekoration for enden af sengen på tværs. Det ser pænt ud og tilsætter farve, og så har du din plaid lige ved hånden, når du skal i seng. Der findes også plaider i ”pels”look. De kan give et spændende udtryk til stuen, hvis du kan få det til at passe ind.