Vildtkamera

Vi undrede os meget over den lidt mærkelige trækasse, der var sat op på en pæl i udkanten af den skov, hvor vi meget ofte går en tur, da vi fik øje på den i søndags, da vi igen var ude for at trække frisk luft og få lidt motion. Det var min kone, der fik øje på kassen først og spurgte mig, om jeg mon vidste, hvad den skulle gøre godt for.

Men det havde jeg ingen anelse om, og vi var i øvrigt enige om, at kassen helt sikkert ikke havde været der sidste gang, vi gik den strækning. Men vi fik forklaringen på mysteriet bare nogle få minutter senere, da vi mødte den gårdejer, som vi godt vidste ejer markerne op til skoven og tillige en del af skoven.

Jeg spurgte ham om kassen, og han forklarede, at den indeholdt et godt vildtkamera, som han havde sat op så sent som to dage før. Han fortalte, at kameraet inde i kassen omfatter en lille sender, så han kan sidde hjemme på gården og på sin computer se de billeder, kameraet optager.

Det lød meget smart, og gårdejeren fortalte, at han nu kunne få et langt bedre overblik over det vildt, der kommer på hans jorder. Hidtil har jeg brugt en kikkert for at følge lidt med i vildtets færden, men det er jo temmelig tidrøvende i forhold til at optage billeder og videoklip med kameraet der, for billederne kan jeg sætte mig hen til computeren og se, når det passer mig.

Han forklarede, at der også er en anden stor fordel ved vildtkameraet, for det er meget lysfølsomt, så det også leverer tydelige billeder, selv om det er halvmørkt. Og da vildtet har det med at stå meget tidligt op om morgenen, hvor det endnu ikke er ordentligt lyst, så giver kameraet mig meget bedre muligheder for at følge vildtet, end jeg hidtil har haft, selv om jeg for et års tid siden anskaffede mig en hundedyr natkikkert, fortalte han.

Det lød jo vældig interessant, selv om jeg ikke er jæger og ikke har specielt megen viden om vildt og jagt. Men gårdejeren selv er ivrig jæger, fortalte han, og desuden har han udlejet jagtretten i det meste af sin skov til nogle bekendte, der også går på jagt.

At han er jæger, kunne man nu ikke være i tvivl om, når man så ham i det fine Deerhunter jagttøj fra SIE Hunting, han var iført. Derimod havde han ikke noget jagtgevær med sig, da vi mødte ham, hvilket jeg forsigtigt bemærkede. Jamen, der er fredningstid for råvildtet lige nu, fortalte han, så jeg nøjes med at gå en tur og betragte det vildt, jeg måske møder.

Han viste os en meget kraftig Bresser kikkert og forklarede, at når han gik tur i terrænet, havde han altid sin kikkert med, for ofte ser man vildtet på stor afstand, og så er der brug for kikkerten til at fastslå mere præcist, hvad det er for en type vildt, man har fået øje på. Jeg tror, jeg vil se, om ikke jeg kan få mig et SMS lån og så købe sådan en kikkert.