Afsted til London?

Nu er jeg fuldkommen i vildrede. Den her utrolige situation, som vi er havnet i, og som minder om en science fiction film fra ’90erne, er blevet virkelighed. Vi er i karantæne på grund af Covid-19. Det vælter jo alle planer og ikke kun det. Familiers dagligliv bliver der vendt op og ned på. Rutiner og vaner skal lægges om. Og vi skal lære at holde afstand til hinanden, og vi skal have aflyst en masse ting og aktiviteter, som vi havde planlagt.
Nu fx den rejse til London, som vi havde planlagt i påsken. Den er vi nødt til at aflyse.

Billige flybilletter til London – men..

Godt nok er der ikke indrejseforbud i England endnu, men når deres statsminister kommer til fornuft, så kommer det nok også. Ligesom her i Danmark. Det er ret bittert. Vi havde fundet billige flybilletter til London og glædede os til at komme afsted. Men så her en god måneds tid inden vi skal afsted, ja så er vi nødt til at aflyse. Øv. Vi vil jo ikke være uansvarlige og rejse derover blot for at blive smittet og så tage virussen med os tilbage til Danmark. Derfor bliver nødt til at finde os i, at vi skal blive hjemme i påsken. Flyselskabet, som vi skulle rejse med, har tilbudt os, at vi kan flytte rejsedatoerne – uden ekstra betaling. Ja, tak, men hvem ved, hvor længe denne krise vil vare? Ingen kan give os et svar, fordi ingen ved det. Så simpelt er det.

Påskeferie er det jo alligevel

Så vi må bruge påskeferien på at besøge London virtuelt. Vi må ind på de store seværdigheders hjemmesider for at danne os en idé af, hvad vi kunne have oplevet, hvis vi var der sådan live.
Jeg har også sat mig i hovedet, at jeg skal lave forskellige engelske retter i hele påsken. Fx lam med mynte sauce. Jeg har aldrig lavet den slags før. Højst engelske æggesandwich til five o’clock tea! Så der bliver noget at udforske på den kulinariske side. English Breakfast? Hvad består den egentlig af? Altså ud over røræg?

Musicals i London

Ja, og så er der jo også lige det ærgerlige ved det, at vi er nødt til at afbestille billetterne til de to musicals, som vi gerne ville have set. Børnene havde især glædet sig til at skulle se Mamma Mia.

Da vi fortalte dem, at vi ikke kommer til London i påsken, blev de naturligvis meget skuffede. Mere skuffede end os faktisk. Men de forstår godt situationen. Så de er med på, at vi bare bliver herhjemme og leger, at vi er i England. Det kan da vise sig, at det også bliver lærerigt for os på mange andre måder. Vi har jo besluttet os for, at vi kun taler engelsk i den uge, vi skulle have været afsted. Det er min datter god til. Så mon ikke hendes evner smitter af på os andre. Det må de gerne.
Alligevel. Det er op ad bakke lige i disse uger. De billige flybilletter til London er blevet afbestilt. Vi har spurgt, om vi kan afbestille dem, vi har booket til september, hvis krisen trækker ud.