Altid online

Mens jeg tidligere i dag sad ved pool baren i det hotelkompleks på Tenerife, hvor vi holder ferie i øjeblikket, fløj tankerne tilbage til min allerførste charterferie som helt ung, så det altså vil sige for omkring 40 år siden.

Mine tanker kredsede om, hvordan vi charterturister den gang dagligt gik i hotellets reception for at læse på et A4 ark, som rejsebureauet hver dag lagde frem for at give os gæster mulighed for at følge med i eventuelle større nyheder hjemmefra. Jeg kan også huske, at der i den samme bulletin var skrevet en lokal vejrudsigt.

Ja, sådan var det den gang, men den service går jeg ud fra, at rejsebureauerne helt har droppet, for der er ikke behov for den mere. Årsagen til, at jeg sad ved pool baren og nød et krus koldt fadøl, var nemlig, at jeg lige ville på nettet for at blive opdateret på nyhederne hjemmefra. Der er nemlig free wifi i pool baren, så jeg sad med en bærbar og fulgte med på et par danske nyhedssider.

Og jeg var langt fra den eneste, der sad i pool baren i det ærinde. Andre af hotellets gæster kom med enten en bærbar computer eller en tablet for ligesom jeg selv at følge med i nyhederne hjemmefra. Ved mit bord sad således en nydelig ung dame med sin iPad og surfede først lidt rundt på nettet, hvorefter hun foretog et face time opkald til en eller anden, som jeg efter hendes ansigtsudtryk at dømme regner med, var hendes kæreste. Jeg forstod nemlig ikke det sprog, hun talte, men jeg er ret sikker på, at det var russisk.

På et tidspunkt kom min kone og gjorde mig selskab, så jeg skyndte mig at bestille et glas koldt hvidvin til hende hos den flinke bartender, som vi er kommet til at kende ret godt, idet denne ferie er vores tredje på det hotel.

Min kone tog sin iPhone frem og gav sig også til at studere forskellige danske hjemmesider. Vi småsnakkede lidt om det nye, der var hjemmefra, men der var nu ikke nogen epokegørende nyheder.

Men min kone var nu faldet over en annonce fra en stor elektronikkæde, som også har en forretning i vores hjemby. I annoncen bekendtgjorde butikskæden, at man i år ville tage en amerikansk skik op og holde Black Friday den sidste fredag i november, og man lovede på forhånd, at der ville være masser af gode tilbud til stærkt nedsatte priser.

Ja, sagde min kone, det er næsten synd for amerikanerne, at de aldrig kan få lov at beholde nogle af deres skikke for sig selv og nævnte i den forbindelse Valentines Day og Thanksgiving, som også er ved at være faste traditioner i Danmark.

Jeg hæftede mig ved hendes oplysninger om de gode tilbud på elektronik, for jeg har i et stykke tid tænkt på at købe Apple TV, så vi kan afspille videoer og se digitale billeder på den store skærm i stuen derhjemme, og så kan der måske være penge at spare.