Bedst hos Danguitar

Engang imellem så begår man fejl. De kloge siger, at det er menneskeligt. Jeg siger, at ja, det er menneskeligt, men det er også et tegn på, at man forsøger. Dem, der ikke prøver noget af, laver ikke fejl. Så, ja, fejl er gode. Også selv om det kan være hamrende irriterende at opdage dem for sent. Her i min familie begik vi den fejl at give vores sønner (de er tvillinger) et sæt trommer i fødselsdagsgave i sommers. Vi havde set en annonce, der reklamerede med billige trommer. Det har givet os en masse larm. (Måske er det en fejl!) Og en masse skænderier imellem dem, fordi de blev så glade for at spille på dem. De skændes om, hvem der skal have lov til at tromme. (Her er fejlen: Skænderier mellem brødrene!)

Larmen

Larmen er til at holde ud. Vi fandt jo hurtigt ud af, at vi kunne lydisolere nede i kælderen og sætte trommerne op dernede. Men skænderierne kan vi ligesom ikke lydisolere. Og vi kan heller ikke undgå, at skænderierne bliver ført op fra kælderen – ind i stuen eller i køkkenet. Og: Ja, det er ikke rart hele tiden at skulle gribe ind og være den strenge forælder, der bestemmer det hele.

Det har bare stået til i lang tid nu, og vi har en jul foran sig. Jeg vil gerne have, at vi hygger os og har en god stemning imellem os. Men hvis vi skal bruge hele julen på at høre på, at vores drenge skændes, så bliver det ikke rart. Vi har besluttet, at vi må gøre noget drastisk. Men ideen om at fjerne trommerne fra dem bryder vi os sådan set ikke om. De er jo faktisk blevet meget dygtige til at spille på dem. De har en rigtig god sans for rytme – og vi kan da godt spore, at der er en del konkurrence imellem dem. Så indtil for 14 dage siden var vi lidt i vildrede om, hvad vi skal gøre.

Løsningen kom med posten

Men løsningen kom dumpende med posten. Vi fik et af de her reklamekataloger. Du ved lige op til Black Friday. Og ja, siden med musikinstrumenter inspirerede mig til at finde løsningen: Vi køber endnu et sæt trommer. Denne gang, et sæt, hvor man kan sætte hovedtelefoner på, og slå lyden fra, så vi ikke behøver at høre på, at de trommer. Så må de skiftes til at bruge det nye. Det kan vi nemmere finde en ordning med. Reklamen sagde ikke, noget i retning af ”køb trommer”. Den sagde bare noget med, at man kunne købe musikinstrumenter og sprede glæde – til halv pris. Og det er et tilbud, vi gerne vil tage imod.

Danguitar

Så i går var vi nede i forretningen, som havde lavet reklamen: https://www.danguitar.dk/. De havde lige præcist sådan et sæt, som jeg havde set et billede af. Det er noget mere avanceret end det første sæt trommer, vi har givet dem. De første par dages skænderier om hvem der skal spille på det, vil fortage sig. De har to sæt og kan godt finde ud af at deles om at bruge dem.