Behov for solafskærming

Klimaforandringerne har virkeligt gjort os opmærksom på, at de er her. Og de er her for at blive. I sommerens forløb har vi set mange mærkelige mønstre: Ekstreme hedebølger, hvor folk virkeligt er faldet om på stribe. De har ikke lært, at de ikke skal opholde sig i solen, når temperaturen når op på næsten 40 graders varme. Og ja, vi har da også haft god brug for vores parasoller, når vi har villet nyde en eftermiddag på terrassen. Der har været brug for skygge. Og kolde læskedrikke!

Store konsekvenser

Andre steder har heden være så stærk, at der har været frygtelige brande. Og helt andre steder, har der været så tørt i mange måneder, at når det begyndte at regne, så blev det bare til oversvømmelser og mudder i boliger og på gader. Det tyder på, at vi skal lære at leve med vejrforhold, der er meget anderledes, end dem vi normalt kender. Og vi skal indrette os, så vi kan håndtere, at det fx bliver meget varmt. Derfor skal du måske overveje – i dit næste byggeprojekt – hvordan du får introduceret solafskærmning på en flot måde? Det vil blive nødvendigt. Det kan du godt stole på allerede nu. Solafskærmning kan blive altafgørende for ansattes effektivitet. Den er nødvendig. Og det er ikke altid, at gardiner er den bedste form for solafskærmning. Gardiner er som regel lavet af stof. Tyndt stof, som solen faktisk kan varme så meget op, at det kan selvantænde. Så skal jeres solafskærmning bestå af gardiner, så skal de altså laves af et materiale, der ikke kan brænde.

Professionel solafskærmning

Men det kan være, at du måske skal sørge for solafskærmning via persienner eller rullegardiner. Og ja, du kan få fjernstyret solafskærmning. Du kan få solafskærmning, der sidder indvendigt eller udvendigt på bygningen. Det er sådan set op til dig og byggemyndighederne at bestemme, hvad der er passende til den bygning, du sidder i. (Der kan være særlige regler for hvilken solafskærmning, du må bruge udvendigt på nogle bygninger – husk det.)

Vi er så småt ved at komme ind i efteråret. Så du har tid til at tænke over, hvilken form for solafskærmning du skal have. Det kan være at markiser, der er sat op udvendigt, men som kan styres elektronisk indefra, vil være den bedste løsning. Det kan også tænkes, at du skal have sat persienner op indvendigt. De kan også styres via fjernstyrer. Eller de kan styres manuelt. Der er mange muligheder for at danne god solafskærmning, så alle kan få skygge og sidde i et godt miljø på arbejdet. Det, du bare skal huske, er, at efterhånden, som vi kommer igennem vinteren, så vil der være mindre og mindre tid til at nå at få sat god solafskærmning op i. Så du kunne allerede nu kontakte en specialist, der har erfaring med forskellige typer af solafskærmning. Få specialisten ud og se på lokalerne, der skal have solafskærmning. Lad ham give dig nogle idéer og tilbud. Det koster ikke noget. Og du kan tage en meget bedre beslutning, baseret på de råd og tips, som han kan give dig.