Sid godt på jobbet

Mennesker er forskellige. Vi er bygget forskelligt. Vi er ikke fremstillet på samlebånd. Nogle er født med en skæv hofte. Andre har pådraget sig en skade, der medfører stærke smerter et eller andet sted i ryggen, andre igen har måske problemer med et knæ. Selvom nogle af os ikke er bygget som de fleste – måske har vi et handicap – så går vi på arbejde. Vi lever i et samfund, der er inkluderende og mange virksomheder er opmærksomme på, at selvom du måske har et problem, så kan du fungere udmærket på en arbejdsplads. Der skal måske tages et hensyn til dig. Og det vil virksomheden gerne gøre. Der findes nemlig mange forskellige løsninger, så du også kan være glad for at komme på arbejdet. Måske har du et problem med at skulle sidde ned i lang tid hver dag.

Specielle ergonomiske kontorstole

Der findes faktisk specialstole, der sigter på at gøre livet for mennesker, der har siddesmerter, nemmere. Det kan være noget med korsbenet eller hoften. Og ja, her er det så, at du skal gøre din arbejdsgiver opmærksom på, hvad dit problem er. Specialstole er nemlig højt specialiserede, kan man sige – de er mere end blot ergonomiske kontorstole. Kommer dine siddesmerter, fordi du har et problem med hoften, så skal du have en af de specialstole, der er fremstillet til netop det problem. Skyldes dine smerter derimod, at du har et problem med korsbenet eller halebenet, så skal du have en specialstol, der er bygget til det. Ikke den, der er bygget til mennesker med hofteproblemer.

Mange gode muligheder

Der findes rigtigt mange specialstole på markedet i dag. Heldigvis. Du kan få specialstole til mennesker, der lider af diskusprolaps. Du kan få specialstole til mennesker, der har problemer med knæene. Du kan få specialstole til dem, der har et særligt problem med ryggen – den kan være skæv – og en almindelig kontorstol vil være ubehagelig for dem at sidde på.

En specialstol ligner dog en almindelig kontorstol, så du skal ikke være bekymret for at blive ’peget ud’ – eller at der bliver taget særlige hensyn til dig. Specialstole ligner almindelige kontorstole, fordi det stof, der beklæder stolen, skjuler den specielle bygning, som stolen har. Der kan være tale om at der er skåret noget væk fra polstringen under stoffet. Eller måske er der lagt et ekstra lag ind, så polstringen kan give den nødvendige støtte.Tal med specialister på feltet som Ergoforma.

Ganske diskret

Skulle der være noget, der er usædvanligt ved stolen, ja så vil det være lavet så diskret, at andre på kontoret dårligt nok kan se det. De vil måske kunne mærke det, hvis de sætter sig i din stol. Men det gør de nok ikke. Ellers må du bede dem om at rejse sig fra den.

Derfor er det yderst vigtigt, at du fortæller din arbejdsgiver præcist, hvad dit problem er. En specialstol er nemlig ikke helt billig, og arbejdsgiveren skal derfor sørge for, at det er den rigtige specialstol, du får. Ellers er det en dårlig investering, han laver. Du vil nemlig ikke kunne sidde behageligt ved dit arbejdsbord.