Bornholm

Vi startede allerede i november måned, min kone og jeg, med at planlægge den kommende sommers ferie. Vi har altid nydt at snakke sommerferie i den kolde og mørke årstid, for på den måde mindes man jo om, at der på et tidspunkt kommer lysere tider.

Gennem en hel del år har vi hvert år valgt at tage til udlandet i vores ferie om sommeren, men da vi sidste sommer sad nede på Kreta og nød varmen og solen, traf vi en beslutning om, at næste år ville vi holde ferie hjemme i Danmark.

Og så var det en aften i november, at min kone spurgte, om jeg nogensinde havde været på Bornholm, for det havde hun ikke selv. Da hun gik i skole, skulle hendes klasse som så mange andre på en tur til Bornholm, men hun var blevet syg og kunne ikke deltage i turen. Selv har jeg heller aldrig været på vores solbeskinnede ø langt ude i Østersøen, så når vi nu havde besluttet, at vi ville holde den næste sommerferie i Danmark, kunne Bornholm selvfølgelig være et oplagt valg.

Det blev en beslutning for os, og allerede samme aften satte jeg mig ved computeren og søgte på Google efter sommerhusudlejning Bornholm. Der var mange muligheder at vælge mellem, og de fleste af de websites, jeg fandt frem til, var virkelig godt opbygget med gode forklaringer om de enkelte sommerhuse, deres indretning og beliggenhed.

Vi har ikke på forhånd nogen særlige præferencer med hensyn til beliggenhed, for vi vil tage vores bil med derover og køre rundt, så vi kan få set så godt som hele øen. Derfor er det mere eller mindre ligegyldigt, om vores sommerhus på Bornholm ligger i den nordlige eller den sydlige ende af øen. Vi er også efterhånden kommet i den alder, hvor badestrand ikke betyder så meget for os.

De forskellige udbydere af huse havde også gode skemaer, der viste, hvilke uger husene allerede var lejet ud, så man kan være sikker på, at huset også er til rådighed i de uger, man gerne vil leje det.

Det var faktisk første gang, jeg prøvede at lede efter et sommerhus, så jeg var noget overrasket over, hvor professionelt de forskellige websites var bygget op, og hvor godt jeg faktisk følte mig serviceret. Vi endte med at benytte Bornholms Sommerhusudlejning – http://www.bsu.dk/

En anden overraskelse for mig var, at der åbenbart findes tusindvis af feriehuse på Bornholm, for der var i hvert fald et meget stort antal websites, der hver især præsenterede masser af sommerhuse til udlejning.

Den aften var min kone optaget af andre ting, og vi skulle selvfølgelig være fælles om at vælge det hus, vi skulle leje i den kommende sommer, så for mig blev det blot til et første kig på mulighederne, og så må vi senere sættes os sammen ved computeren og vælge det hus, vi gerne vil holde sommerferie i.

Som sagt betyder beliggenheden ikke så meget for os, men vi satser på god komfort, så det skal i hvert fald være et hus med både vaskemaskine og opvaskemaskine.