Information om proteinbarer

”De fleste som træner med vægte ved hvor vigtigt det er at få nok protein. Hvis man ikke får tilstrækkeligt med protein på daglig basis, så vil det hæmme muskeltilvæksten. Det er derfor vigtigt, at man spiser en proteinrig kost, og eventuelt supplere med proteinpulver.” fortæller Rasmus Thorup fra www.bodylab.dk. Men hvad gør man, når man er på farten, og ikke har mulighed for at spise et proteinrigt måltid eller blande en shake. Dette problem kan løses med proteinbarer. Men hvad er proteinbarer, og hvad er fordelene og ulemperne ved proteinbarer. Det skal vi se nærmere på i denne artikel.

Alle kender til problemet. Man er på farten, og kan ikke finde et fornuftigt sted at spise. Så man tager forbi en kiosk og køber en snickers og en sodavand. Ikke noget specielt godt valg, hvis man træner for at få en flot og veltrænet krop. Men der findes faktisk en god erstatning for den klassiske chokolade bar. Der findes efterhånden en lang række gode proteinbars. Proteinbarer minder meget om den klassiske chokolade bar, men proteinbarer adskiller ved at have et meget højt indhold af kvalitetsprotein, samt et meget mindre indhold af simple kulhydrater. Derudover indeholder de fleste proteinbarer en del færre kalorier end klassiske chokolade bars. En proteinbar og en flaske vand er let at have med i bilen, og et meget bedre alternativ end en chokolade bar og en sodavand.

Hvis man træner hårdt, så ved man godt, at missede måltider har konsekvenser for ens træning. En proteinbar kan ikke gøre det ud for et sundt og nærende måltid, men en proteinbar er mange gange bedre, end slet ikke at få noget. Så selvom det er bedre at få et måltid normalt mad, så er en proteinbar et rigtigt godt alternativ, når man ikke har andre muligheder. Det kan godt være en proteinbar ikke dækker ens behov for fibre, mikronæringsstoffer og mange andre relevante næringsstoffer, men man får i det mindste dækket sit behov for protein, og det er vitalt for ens overordnede fremgang. Hvis man løber tør for protein, så øges risikoen for at muskelmassen nedbrydes. Og her kan en proteinbar have en beskyttende effekt på muskelmassen.

Proteinbarer findes endda i rigtigt mange smagsvarianter, så det burde være muligt for alle at finde en proteinbar som falder i ens smag. Man skal dog være en kritisk forbruger, og finde den proteinbar som har den bedste sammensætning af protein og kulhydrater. Nogle proteinbarer indeholder alt for mange kulhydrater og alt for lidt protein. Dette betyder, at en sådan proteinbar i realiteten begynder at minde for meget om den klassiske chokolade bar. Så find en proteinbar med et højt indhold af protein, og et relativt lavt indhold af kulhydrater. De fleste gode proteinbarer har normalt et proteinindhold på omkring 30-40 gram protein pr. 100 g, samt et kulhydrats indhold på omkring 40-50 gram kulhydrat pr. 100 g. Så man bør sigte efter proteinbarer som ligger deromkring. Så er man sikker på, at man får dækket sit behov for protein, hvis man bruger en proteinbar som måltidserstatning.

Køb proteinbarer her